Cei mai mari operatori de servicii medicale private din România şi-au anunţat şi pentru 2015 intenţia de a se extinde. Primii doi jucători de pe piaţă, MedLife şi „Regina Maria” au făcut publice şi sumele pe care le vor investi în acest an, care depăşesc 14 milioane de euro.
„2015 va reprezenta unul dintre cei mai importanţi ani în dezvoltarea MedLife, prin prisma investiţiilor pe care vrem să le derulăm. Intenţionăm să ne consolidăm poziţia de lider pe toate segmentele de business şi să investim în reţelele proprii de clinici, spitale, laboratoare şi farmacii. În plus, vrem să derulăm 2-3 achiziţii la nivel regional. Nu excludem nici achiziţia unor pachete majoritare de acţiuni ale unor jucători din top 10 de pe piaţa serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, în măsura în care vor exista astfel de oferte. Valoarea totală a investiţiilor va depăşi 10 milioane de euro”, declara Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife, pentru Ziarul Financiar.
Printre oraşele în care vrea să îşi deschidă clinici se numără şi Piteştiul, pe lângă Craiova, Cluj, Ploieşti şi Bucureşti. MedLife intenţionează să investească în continuare în spitale specializate: o secţie de cardiologie intervenţională şi un spital multidisciplinar, care va oferi asistenţă medicală în regim de spitalizare de zi, ambele în Bucureşti.
Concurentul său direct, reţeaua de servicii medicale private „Regina Maria”, va investi anul acesta peste 4 milioane de euro în extinderea reţelei, dar şi în consolidarea poziţiei policlinicilor şi spitalelor pe care le deţine în prezent, cel mai probabil şi în cea de la Piteşti, deschisă anul trecut.
Fady Chreih, directorul executiv de la „Regina Maria”, a declarat deja că vizează oraşele mari, care pot susţine investiţii de 800.000 – 1 milion euro în zona medicală, nominalizând printre ele şi Piteştiul.
În prezent, din acţionariatul celor două firme fac parte atât familiile fondatoare cât şi fonduri de investiţii. Familia Marcu, fondatoarea MedLife, a cedat 20% din acţiuni fondului de investiţii IFC şi 36,25% companiei de administrare a investiţiilor Société Générale Assset Management (SGAM), o subsidiară a grupului Société Générale. Reţeaua „Regina Maria” (fostă Centrul Medical Unirea), fondată de familia Enayati, a preferat să îşi păstreze doar 20% din companie, restul aparţinând fondului de investiţii Advent International.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI