Conacul Brătienilor din comuna Răteşti, vândut pe OLX de doi italieni cu 35.000 de euro

Conacul Brătienilor din comuna Răteşti, deţinut de doi cetăţeni italieni, a fost vândut.  Conacul şi-a găsit cumpărător pe OLX, fiind semnat antecontractul între proprietari şi un bucureştean care a oferit 35.000 de euro.

Cumpărătorul s-a decis să cumpere conacul, a văzut stadiul în care se află construcţia, s-a înţeles cu italienii şi a fost semnat şi un antecontract de vânzare – cumpărare. Acesta locuieşte în Bucureşti şi lucrează la o multinaţională, însă, după o anumită vârstă vrea să se retragă în Argeş şi să restaureze conacul, transformându-l în locuinţă.

„În primul rând aveţi ocazia să cumpăraţi o poveste. O poveste extraordinară a unei familii de excepţie! O familie adânc împământenită în istoria neamului românesc! Conacul ce a aparţinut istoricului Gheorghe I.I.C. Brătianu este situat în satul Tigveni, comuna Răteşti, judeţul Argeş, cu o suprafaţă de teren de 10.000 mp, opt camere la parter, clădirea nu este locuibilă, se află inventariată în patrimoniul naţional al României la clasa B, terenul şi casa au documente în regulă, cadastru intabulat, studiu geofizică, releveu arhitectural achitat, etc, racordată la reţeaua de energie electrică mono şi trifazic, apă curentă la poartă, canalizare proprie, deschidere stradală 65 m, în centrul comunei, vizavi de postul de poliţie, la est biserica ortodoxă a Parohiei Tigveni I Vale Argeş. Preţ: 40.000 Euro negociabil – conacul împreună cu terenul aferent, un hectar.(…)”, aşa suna anunţul postat pe OLX.

Conacul Brătienilor de la Răteşti a fost construit în 1925 şi a fost refăcut în anul 1958

„Conacul Brătienilor este monument istoric. Averea Brătienilor de la Răteşti a cuprins conacul, mai multe anexe, parc, toate construite în acelaşi timp cu casa. Casa are 8 camere (parter şi o mică mansardă). În anii 50, conacul a fost transformat în Inteprindere Agricolă de Stat. O parte dintre lucrările istoricului Gheorghe Brătianu au fost scrise şi la Răteşti, unde era, pentru el, mai mult o casă de vacanţă. După Revoluţie, conacul a fost lăsat în paragină”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cornel Popescu, directorul Muzeului Judeţean Argeş.

(sursa: www.mediafax.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.