Comuna Dârmăneşti se dezvoltă frumos: apă potabilă în toate satele, pietruirea, dar şi modernizarea drumurilor comunale

Deşi are un buget local destul de mic, comuna Dârmăneşti se află printre localităţile bine dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii.

Potrivit primarului Emilian Ciolan, de mult timp, printr-o investiţie prin SAPARD, toate satele din localitate au reţea de apă potabilă. Edilul şef al comunei a demarat în urmă cu cinci ani, un proiect pe bani guvernamentali pentru introducerea reţelei de canalizare.

Însă, aici, fiind vorba de bani guvernamentali şi nu europeni, proiectul a fost tergiversat pentru finanţare pe diferite motive. „În ce priveşte investiţia pentru canalizare am primit anul trecut patru miliarde de lei vechi. S-a lucrat de banii aceştia, iar acum, conform promisiunilor de la centru, mai eşteptăm 2 miliarde. Nu vreau să îndatorez comuna pentru că puteam să fac să fac lucrarea şi banii constructorului să îi dau când primesc de la Guvern. Însă constructorul, aşa cum este şi normal, dacă făcea lucrarea în avans, mai percepea şi o dobândă. Aşa că lucrăm de câţi bani avem”, a precizat primarul Emilian Ciolan.

Şi cum pentru primarul localităţii Dârmăneşti, infrastructura este foarte importantă, nu e existat an în care să nu se asfalteze un drum comunal. Cu un buget local mult mai mic decât cel de anul trecut, edilul a reuşit şi în acest an să modernizeze două drumuri comunale din Valea Fântânii şi Valea Rizi, ambele totalizând o distanţă de patru kilometri. Pe lângă asfaltarea acestor două drumuri, au fost pietruite toate drumurile comunale cu ajutorul localnicilor. Primăria a contractat un operator economic pentru livrarea agregatului, iar locuitorii au pus piatra pe drum, economisindu-se astfel banii pentru închirierea unui utilaj care să facă acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here