Marţi dimineaţă, la Hotel Ramada, a avut loc festivitatea de deschidere a celei de a 36-a ediţii a “Trofeului Electricianului”, cea mai importantă competiţie profesională din domeniul energetic.

CEZ Distribuţie şi-a asumat rolul de gazdă a competiţiei în 2015, anul în care Grupul CEZ sărbătoreşte un deceniu de activitate în România, “Trofeul Electricianului” fiind expresia bunei colaborări cu sectorul energetic local.

Evenimentul este organizat de CEZ Distribuţtie şi SC Electrica SA, cu sprijinul partenerilor principali AEM şi LeasePlan, dar şi a Eximprod Grup, ABB Romania, Siemens, ARC Braşov, Adrem Invest şi Prelchim Râmnicu Vâlcea.

Pe lângă gazde, Doina Vornicu – director de operaţiuni CEZ România, Ion Dobrescu – director executiv CEZ Romţnia şi Ioan Roşca – director general Electrica SA, au fost alături de cei mai buni electricieni din ţară şi viceprimarul Piteştiului – Cornel Ionică şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu, dar şi Mugurel Naie – liderul sindicatului reprezentativ al lucrărorilor din CEZ. Au ţinut să susţină evenimentul prin prezenţă şi parlamentarii de Argeş Şerban Valeca, Mihai Deaconu şi Radu Vasilică.

Doina Vornicu – director de operaţíuni CEZ Romania: „Suntem şi mai fericiţi să vă fim alături în anul în care CEZ celebrează 10 ani în România”

“Bine aţi venit la Piteşti, bine aţi venit în regiunea Oltenia şi Dolj şi două judeţe din Muntenia, bine aţi venit la CEZ! Este o deosebită onoare pentru CEZ să organizeze a 36 ediţie a „Trofeului Electricianului”. Vă mulţumim pentru faptul că aţi oferit companiei CEZ posibilitatea să organizeze acest concurs de tradiţie, un concurs profesional, şi să fim, alături de reprezentanţii şi conducerea Electrica SA, gazde. Suntem şi mai fericiţi să vă fim alături în anul în care CEZ celebrează 10 ani în România. În aceste condiţii, aş vrea să mulţumesc tuturor participanţilor, să le urez succes şi să le spun că este unul dintre cele mai importante şi longevive, din câte ştiu eu, concursuri profesionale din ţară! Este frumos că putem să menţine această tradiţie. Vă mulţumesc şi vă urez suces şi aştept cu nerăbdare confruntarea” a fost mesajul Doinei Vornicu, director de operaţiuni CEZ România.

Ioan Roşca – director general Electrica SA: „Totdeauna am spus că meseria de electrician este probabil una dintre cele mai complexe, grele, dar şi cele mai frumoase meserii din viaţa civilizată”
 
„Doamnelor, domnilor, dragi concurenţi, sunt extrem de fericit să mă aflu încă o dată în rândul dumneavoastră la o fază finală, a 36-a, a acestui minunat şi îndelungat concurs profesional. Cunosc acest trofeu datorită experienţei mele profesionale în cadrul societăţilor de distribuţie şi furnizare de electricitate. Din păcate, şi din cauza vârstei… Am participat ca şi concurent, ca membru în comisie, ca organizator în fazele locale, regionale, şi, de câteva ori, chiar naţionale. De aceea ştiu nivelul extraordinar de profesionalism al acestui concurs, cu o tradiţie ce depăşete cu mult altele asemenea.

Totdeauna am spus că meseria de electrician este probabil una dintre cele mai complexe, grele, dar şi cele mai frumoase meserii din viaţa civilizată. Nu numai pentru că eletricitatea este una dintre cele mai mari descoperiri ale omenirii, dar şi pentu că operează cu noţiuni ce necesită un nivel de cunoştinţe, de înţelegere, de înţelepciune peste medie. Operează cu noţiuni de fizică peste simplele cunoştinţe de mecanică, cu noţiuni de matematică peste aritmetica de bază, funcţii complexe, dar şi cu o anumită disciplină, o înţelegere logică a unor fenomene, şi, mai ales, cu necesitatea unei pregătiri continue. De aceea, faptul că ne aflăm în faţa dumneavostră, dragi concurenţi, este o onoare! Pentru că prezenţa dumnavoastră aici înseamnă că sunteţi reprezentanţii cei mai buni ai unei meserii atât de complete.

De aceea vă cer să fitţi combativi, să fiţi ambiţioşi, să fiţi focalizaţi pe evenimentele de zilele acestea, pentru că  realizarea dumenavoastră de a fi aici poate fi depăşită numai de onoarea de a fi cei mai buni dintre cei buni! Şi de aceea sper că aceste condiţii create de gazdele noastre vă vor oferi mediul necesar pentru mari performanţe! Gazdelor noastre vreau să le mulţumesc pentru înţelepciunea de a organiza acest concurs dar şi pentru eforturile pe care ştiu că le-au depus. Totdodată, vreau să mulţumesc şi partenerilor care, iată, sunt alături de noi, în încercarea de a sprijini o meserie care este de utilitate publică în folosul comunităţii”  a declarat Ioan Roşca – director general Electrica SA.   

Proba cu publicul, cea mai spectaculoasă

Timp de cinci zile, Piteştiul va fi arena competiţională unde cei mai buni 72 de electricieni la nivel naţional, reprezentând şapte comanii (CEZ Distribuţie, EON, ENEL Ditribuţie, Adrem Invest, Electrica Transilvania Sud, Electrica Transilvania Nord şi Electrica Muntenia Nord) se vor întrece pentru cel mai râvnit premiu din domeniul energetic. Imediat după deschiderea oficială, competitorii au avut de susţinut proba teoretică, structurată pe patru secţiuni, în care au trebuit să demonstreze că stăpânesc informaţii despre reglementările care vizează activitatea lor profesională (legislaţie, proceduri etc.).

Miercuri, 15 iulie, va veni rândul probei practice să îi pună la încercare pe concurenţi. Organizată în funcţie de patru mari specializări (electrician Medie Tensiune/Joasă Tensiune, electrician exploatare staţii, electrician PRAM, electrician măsura), proba practica va reflecta îndemânarea concurenţilor în efectuarea manevrelor şi operaţiunilor în teren.

Cea mai de interes probă, cea cu publicul, va avea loc joi, 16 iulie, şi va debuta cu o vizită la standurile firmelor de profil.

Comments

comments