Acasă Știri Comisia Europeană propune oficial un încărcător comun pentru dispozitivele electronice

Comisia Europeană propune oficial un încărcător comun pentru dispozitivele electronice

0
32

Comisia Europeană propune oficial un încărcător comun pentru dispozitivele electronice. Comisia Europeană, latura executivă a Uniunii Europene, a anunțat oficial că plănuiește să forțeze producătorii de smartphone-uri și alți producători de produse electronice să monteze un port comun de încărcare USB-C pe dispozitivele lor.

Propunerea va avea probabil cel mai mare impact asupra Apple, care continuă să utilizeze propriul său conector Lightning, mai degrabă decât încărcătorul USB-C adoptat de majoritatea concurenților săi.

Regulile sunt menite să reducă deșeurile electronice, permițând oamenilor să reutilizeze încărcătoarele și cablurile existente atunci când cumpără electronice noi.

Potrivit Comisiei, mai mulți ani de colaborare cu industria pe baza unei abordări voluntare au redus deja numărul încărcătoarelor de telefoane mobile, de la 30 la 3 în ultimul deceniu, însă nu a fost găsită o soluție exhaustivă. Acum, Comisia prezintă acte legislative pentru a stabili o soluție comună de încărcare pentru toate dispozitivele relevante.
Odată cu propunerea de directivă revizuită privind echipamentele radio prezentată astăzi, portul de încărcare și tehnologia încărcare rapidă vor fi armonizate: USB-C va deveni portul standard pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele video portabile.
În plus, Comisia propune separarea vânzării încărcătoarelor de vânzarea de dispozitive electronice. Acest lucru va îmbunătăți confortul consumatorilor și va reduce amprenta de mediu asociată producției și eliminării încărcătoarelor, sprijinind astfel tranziția verde și cea digitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

universulargesean.ro