Şcolile din Curtea de Argeş introduc catalogul electronic

ŞCOALA ONLINE După vacanţă, toţi părinţii vor putea afla oricând, zi şi noapte, de la orice calculator, câte absenţe şi ce note are copilul lor. Imediat după vacanţa de Paşti, toate şcolile din Curtea de Argeş vor avea cataloage electronice! Proiectul este unul pilot la nivelul judeţului Argeş şi în el sunt parteneri Primăria locală şi toate cele 10 unităţi şcolare din oraş, iniţiatori fiind chiar edilii locali. Ei au suportat şi costul cumpărării softului necesar, de la firma braşoveană „Note în catalog”. Deocamdată se lucrează la încărcarea datelor fiecărui elev în sistem, iar acesta va fi funcţional în totalitate de la începutul anului viitor. Cataloagele şi carnetele clasice nu vor fi însă înlocuite, cele două sisteme urmând să fie folosite în paralel, în principal din lipsa resurselor necesare pentru a achiziţiona şi partea de hard, adică noi calculatoare sau tablete care să permită facilităţi mai extinse.
Cataloagele electronice le oferă posibilitatea părinţiilor să-şi monitorizeze mult mai bine copiii, online. Astfel, oricare dintre ei, pe baza unei parole – unică şi strict personalizată doar pentru copilul său – va putea accesa de la orice calculator, la orice oră din zi şi din noapte, fişa lui de note şi absenţe. În plus, părinţii vor putea ţine legătura prin intermediul mesajelor cu dirigintele sau chiar cu părinţii colegilor de clasă. Dirigintele clasei va putea lăsa informări în mesageria sistemului, dar şi părinţii vor folosi această modalitate atunci când vor avea ceva de transmis profesorilor.
Ideea introducerii acestui sistem a aparţinut conducerii Primăriei, care a şi plătit pentru soft. „Pentru toate cele 10 şcoli, costul se va ridica la 10.000 de lei pe an. În aceşti bani, firma din Braşov ne va furniza programul, va face primele instalări şi instruirea tuturor diriginţilor şi profesorilor care vor lucra apoi cu el. Dar, în afară  de note şi absenţe, programul va permite şi realizarea multor tipuri de rapoarte, privind absenţele, notele, mediile, procentaje, o mulţime de statistici la nivel de clasă, de an sau de şcoală. Acele raportări se cer la Inspectoratul Şcolar şi, până acum, se realizau manual. Deocamdată, în toate şcolile se instalează datele preliminare şi, în funcţie de cât de repede va fi gata fiecare instituţie în parte, se va şi pune în funcţiune”, ne-a declarat Nicolae Diaconu, primarul din Curtea de Argeş.
Dascălii laudă şi ei noul sistem, susţinând că este benefic pentru toată lumea şi că a fost primit chiar cu entuziasm, mai ales de către părinţi. „Mai ales părinţii au spus că sunt foarte mulţumiţi. Aşa au o mai mare siguranţă. Pentru profesori şi diriginţi, va fi ceva mai mult de muncă, fiindcă vor trebui ca, la un anumit interval, la sfârşitul zilei sau săptămânii, să introducă toate notele şi absenţele în program. Dar asta, folosind şi cataloagele clasice, care  nu vor dispărea! Din păcate, noi va trebui să folosim calculatoarele şcolii. Nu am primit – aşa cum am văzut în alte locuri din ţară – tablete sau alte dispozitive de ultimă oră”, spune directoarea Colegiului „Vlaicu Vodă”, Ştefania Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.