RECORD Cu patru elevi de nota 10, Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti s-a situat anul acesta pe locul patru în ţară în topul unităţilor şcolare ce au dat absolvenţi „perfecţi”. Mai mult, doi dintre ei au avut 10 şi la media generală a celor 4 ani de liceu. Printre elevii de 10 se numără fiica senatorului Iani Popa şi fiica doctorului Dumitru Dicu de la Pediatrie. Dincolo de procentul de promovare nu foarte bun, despre Bacalaureatul 2013 se pot spune şi lucruri frumoase. Cum ar fi acela că, la nivel naţional, elevii de clasa a XII-a au obţinut în acest an un număr record de note maxime, mai exact 122 de medii de 10, faţă de doar 67, anul trecut. Un lucru de laudă pentru Argeş este faptul că în topul celor mai bune licee din ţară, judecând după acest criteriu, şi-a făcut loc şi unul de la noi din judeţ. Este vorba despre Colegiul Naţional Liceal „Zinca Golescu”, instituţie care, cu cinci elevi ce au reuşit să obţină nota 10 la Bac, se situează pe un binemeritat loc patru în ţară. Prima poziţie a acestui podim e ocupată de Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” din Buzău, ce a avut nu mai puţin de 9 elevi ce au reuşit să termine Bacalaureatul cu nota 10. Pe poziţia secundă se găseşte Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, cu 5 elevi, iar poziţia a treia este împărţită, la egalitate, fiecare cu câte 5 elevi, de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Galaţi.
Performanţa liceenilor de la „Zinca” este cu atât mai de apreciat cu cât au lăsat în spate unităţi de învăţământ cu nume mari, de tradiţie, mai ales pe cele din Bucureşti, cum ar fi „Gheorghe Lazăr” sau „Sfântul Sava”.
Mai mult, dintre cei patru elevi de 10 la BAC, doi au avut 10 şi la media generală de absolvire a celor patru ani de liceu. Este vorba despre Ioana Dicu – fiica dr. Dumitru Dicu de la Spitalul de Pediatrie – şi de colegul ei, Matei Bădălan. Tot 10 curat au luat la Bac şi Atena Popa, fiica senatorului liberal Iani Popa, şi  Mihaela Claudia Călin. Cea de-a cincea notă de 10 din Argeş i-a aparţinut elevei Denisa Coroja, de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI