Colegiul Brătianu sărbătoreşte 150 de existenţă

Mâine, 10 iunie 2016, Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești aniversează 150 de ani de la înființare.

Începând din 1866, prestigioasa instituţie de învăţământ a funcţionat neîntrerupt, oferind societăţii argeşene şi româneşti generaţii după generaţii de oameni de stat şi mari specialişti.

Prima parte a programului organizat cu această ocazie va avea loc la Colegiu, de la ora 9:30: înmânarea diplomelor aniversare, lansarea monografiei Colegiului și a revistei omagiale redactată cu acest prilej și dezvelirea unei placi aniversare.

A doua parte, de la ora 12:30, se va desfășura la Teatrul „Alexandru Davila”. Aici vor fi premiați olimpicii Colegiului și va avea loc un spectacol festiv, spectacol susținut de elevi și profesori.

La eveniment au fost invitați să participe și foști absolvenți ai Colegiului, acum personalități în domeniile în care activează: Sorin Mîndruțescu (director general la Oracle România), Gabriel Mitulescu (medic primar de chirurgie generală la Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni –・Bucureşti, profesor onorific al Şcolii Internaţionale de Chirurgie Oncologică şi al Facultăţii de Medicină „Carol Davila” din Capitală și medic-şef al Clinicii proctologice „Proctoclinic”, prof. univ. dr. Marius Enăchescu, prof. univ. Mircea Penescu (directorul Spitalului ”Carol Davilla” din București) și academicianul Gheorghe Păun.

Printre invitaţi se numără şi ministrul Educației Naționale, Adrian Curaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here