După ce anul trecut au câştigat Marele Premiu în valoare de 100.000 de lei, elevii Colegiul Brătianu s-au înscris din nou în Concursul Naţional ecOprovocarea, organizat de Asociaţia Viitor Plus.

De data aceasta, ei se vor concentra pentru obţinerea primului loc la capitolul Reciclare, drept pentru care, încă de la începutul anului şcolar, derulează o amplă acţiune de colectare a materialelor reciclabile: hârtie şi carton, PET, sticlă, deşeuri electrice (baterii, DEEE-uri mici şi mari).

Evident, primii “contributori” sunt chiar ei, elevii, dar şi cadrele didactice şi personalul auxiliar al liceului. În toate clasele au fost instalate recipiente de colectare selectivă iar echipe de ecovoluntari verifică zilnic respectarea regulilor în ce priveşte gestionarea deşeurilor.

Datorită efortului colectiv, au trimis deja la reciclare peste 2.060 de kilograme de hârtie şi carton şi zeci de kilograme de sticlă şi plastic. De asemenea, au realizat o primă campanie de colectare a deşeurilor electrice foarte mari, mergând chiar la domiciliu pentru a le ridica, predând aproximativ 1.200 de kilograme. Bateriile şi aparatele electrice nefolosite de mici dimensiuni sunt în permanenţă depuse în locurile special amenajate.

Ei îşi doresc însă ca demersul lor să fie sprijinit şi de comunitate! Dacă vreţi să le daţi o mână de ajutor, puteţi duce orice fel de material reciclabil (hârtie, PET-uri, baterii, sticlă) la punctul de colectare organizat la clădirea de la poarta colegiului!

Anul acesta, premiile concursului se ridică la nu mai puţin de 25.000 de lei, bani ce pot fi folosiţi apoi pentru dotări şi amenajări în unitatea de învăţământ.

Comments

comments