Cocoşi de munte, surprinşi în perioada „rotitului”, de rangerii Parcului Naţional Piatra Craiului. E perioada …“rotitului”, la cocoşii de munte. În căutare de partenere, coloratele păsări se dau ”în spectacol” în faţa… găinilor.

Câteva exemplare în plină acţiune au fost surprinse de către rangerii din Parcul Naţional Piatra Craiului. În filmări se vede cum păsările îşi umflă penajul şi îşi arată mândre coada desfăcută în formă de evantai.

Acest ritual are loc chiar în zorii zilei şi durează câte 2 ore, timp în care cocoşii se învârt în jurul găinilor.

Dacă sunt refuzaţi, se odihnesc apoi până a doua zi, când încep din nou să-şi curteze posibilele partenere.

Cocoşul de munte poate fi zărit în zonele cu păduri de conifere, însă este sperios şi “scump la vedere”.

„O gaina si un cocos de munte filmate de colegul nostru Remus Cucu, ranger la Parcul National Piatra Craiului saptamana asta, in timpul activitatilor de monitorizare ale acestei specii. Ca sa reusesti o asemenea filmare, trebuie pasiune si disponibilitate la efort, nopti nedormite, urcat in puterea noptii la locul de rotit, unde asteptarea in acelasi loc si in liniste timp de cateva ore, indiferent de conditiile meteo, nu este deloc usoara. Insa satisfactia ca poti vedea pe viu aceste imagini si a realizarii unui asemenea material compenseaza toate eforturile” au scris pe Facebook administratorii paginii parcului.

Comments

comments