Conform declaraţiei preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, pacienţii cu hepatită C nu trebuie să se grăbească să îşi facă analizele pentru a beneficia de tratament fără interferon.

Asta deoarece nu au fost stabilite laboratoarele, acestea urmând să fie anunţate în cel mult zece zile lucrătoare.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, miercuri, 14 octombrie, că semnatarul contractului cost-volum va comunica instituţiei, în termen de cel mult zece zile lucrătoare, lista laboratoarelor care vor face gratuit investigaţiile necesare la dosarul de aprobare a tratamentului fără interferon. Ciurchea a spus că CNAS va posta pe site lista acestor laboratoare.

Dosarul întocmit în vederea aprobării tratamentului fără interferon va fi depus la Casa de Asigurări de Sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul de specialitate (prescriptor sau curant).

Conform contractului, CNAS va plăti doar tratamentul pacienţilor la care se obţine rezultat medical. De asemenea, compania câştigătoare va suporta o serie de investigaţii: viremiile de iniţiere şi finale ale pacienţilor şi fibroscan pentru stabilirea gradului de fibroză, astfel că pacienţii nu trebuie să plătescă nimic.

„Aş vrea să atrag atenţia pacienţilor să nu se grăbească să îşi facă analizele, decât după ce vo fi anunţate laboratoarele. În plus, atenţionez din nou că bolnavii nu trebuie să plătească analizele, ele fiind suportate de către firma producătoare”, a precizat preşedintele CNAS.

Potrivit CNAS, în prima etapă ar putea fi 5.000 de pacienţi care ar putea primi noul tratament pentru hepatita C, stadiul 4.

Comments

comments