Clotlide Delbos, director financiar Renault: „Timpul de aşteptare pentru o Dacia Sandero a ajuns la o jumătate de an”

Clotlide Delbos, director financiar Renault: „Timpul de aşteptare pentru o Dacia Sandero a ajuns la o jumătate de an”. Timpul de aşteptare pentru un automobil Dacia Sandero, model low-cost popular, a ajuns acum la şase luni, a declarat vineri, 22 octombrie, directorul financiar de la Renault, Clotlide Delbos, informează Reuters preluat de Agerpres.

De asemenea, Clotlide Delbos a spus că la finele lunii septembrie comenzile grupului Renault au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, fiind echivalente cu vânzările pentru aproape 3 luni.

Anterior, în comunicatul privind rezultatele pe trimestrul trei, publicat vineri, Renault a anunţat că, pentru 2021, se aşteaptă o scădere de producţie de circa 500.000 vehicule din cauza crizei globale a semi-conductorilor.

Criza de cipuri a determinat constructorii auto din întreaga lume să reducă şi chiar să suspende producţia, ceea ce a dus la majorarea preţului vehiculelor.

În trimestrul al treilea, cifra de afaceri a Renault Group s-a ridicat la 9 miliarde de euro, în scădere cu 13,4% faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului precedent, în contextul în care vânzările mondiale au scăzut cu 22,3% în ritm anual, până la 599.027 vehicule.

„Marca Dacia a vândut în trimestrul al treilea 138.375 de vehicule, în scădere cu 11,2% faţă de perioada similară a anului precedent. Dacia a reuşit totuşi o evoluţie mai bună decât cea a pieţei, datorită Noului Sandero, cel mai vândut model din Europa în trimestrul 3, şi a Noului Duster, cel mai vândut SUV din Europa în acelaşi interval”, a informat grupul francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here