Cîţu o contrazice pe Turcan: “În PNRR nu scrie de pensionarea femeilor la 65 de ani”. Premierul Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, în ceea ce priveşte creşterea vârstei de pensionare în cazul femeilor.

“În PNRR nu scrie de vârsta de pensionare de 65 de ani, nu se discută despre asta. Hai să discutăm de legea pensiilor când apare. Bineînțeles că există discuții. O să vedem care e propunerea finală. Acum avem această ordonanță, în care se extinde opțional dacă vrei să lucrezi în plus. E singurul proiect pe care îl avem azi. Prefer să discutăm pe chestiuni concrete”, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.
Florin Cîțu o contrazice astfel pe pe şefa de la Muncă, Raluca Turcan, cea care spunea în urmă cu doar o zi că guvernul are un plan de egalizare a vârstei de pensionare, la 65 de ani, şi pentru femei, şi pentru bărbaţi. “Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a declarat Turcan.
“Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a adăugat Turcan.
Și ministrul Ghinea, de la Fonduri Europene, care s-a referit și el la vârsta de pensionare, a fost atins de premier. “Ministrul care a spus asta, Cristian Ghinea, a spus doar opinii. Nu e nimic pe hârtie în PNRR”, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI