Deşi alegerile pentru Primăria Piteşti se vor ţine de abia la anul, mai mulţi pretendenţi ce şi-ar dori să ocupe fotoliul monopolizat vreme de aproape 25 de ani de Tudor Pendiuc şi-au anunţat deja intenţiile de a candida pentru funcţia de primar.

PMP, PSD, PNL şi, mai nou, Partidul pentru Argeş şi Muscel şi-au stabilit deja candidaţii, profitând şi de faptul că Tudor Pendiuc are serioase probleme cu justiţia şi mai mult ca sigur nu va mai ajunge să candideze pentru un nou mandat. 

Cornel Ionică de la PSD

Evident, primul pe listă este Cornel Ionică, viceprimar al Piteştiului, aflat la al treilea mandat, şi mâna dreaptă a lui Pendiuc de mai bine de 11 ani. Deşi s-a ferit destul de mult să afirme clar şi răspicat că va candida, de teamă probabil, să nu se interpreteze că profită de necazul şefului pentru a-i lua locul, Ionică a scăpat, totuşi, porumbelul! Va fi, cel mai probabil, alesul PSD din 2016!

Gheorghe Frătoaica de la PMP

PMP Argeş, partidul girat de fostul preşedinte Traian Băsescu, l-a scos deja la înaintare pe medicul Gheorghe Frătoaica, băsist declarat şi înfocat şi aproape veşnic candidat la Primăria Piteşti. Nu e pentru prima dată când doctorul îşi încearcă norocul la Primăria Piteşti, el fiind candidat pentru fotoliu şi în 2008, când reprezenta PDL-ul. Alături de preşedintele filialei, Cătălin Bulf, Frătoaica şi-a prezentat deja „Platforma program pentru Piteşti” în conferinţele de presă ale partidului.

Ana Stan de la PAM

O altă „aripă” desprinsă din fostul PDL  Argeş, condusă de fostul senator Mircea Andrei, şi intitulată Partidul pentru Argeş şi Muscel, şi-a propus să intre şi ea în lupta pentru funcţia de edil-şef al Piteştiului. Din câte se pare, candidatul acesteia va fi nimeni altcineva decât notăriţa Ana Stan, cea care în 2012 s-a luptat pentru postul de deputat de Piteşti şi a pierdut la mustaţă în faţa actualului Ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

Ionel Didea de la PNL

O supriză de ultim moment în lupta pentru Primăria Piteşti este declaraţia de intenţie a proaspătului demisionat rector al Universităţii din Piteşti, notarul Ionel Didea. Care, se pare, va fi alesul liberalilor, mai precis al noului PNL, în ciuda luptei acerbe din interior şi a faptului că deja îşi exprimaseră dorinţa mai mulţi membrii marcanţi şi cu vechi state în  partid, cum ar fi consilierul local Mihai Tudor, avocatul Narcis Sofianu – consilier județean, precum și fostul director de la Ape – Marius Postelnicescu. Însă, se zvoneşte, Didea are chiar sprijinul conducerii centrale, în persoana Alinei Gorghiu, copreşedinte al PNL, care după succesul cu profesorul Iohannis la Cotroceni vrea să meargă şi la Primăria Piteşti tot pe mâna unui profesor!

Comments

comments