Cine va mai primi șomaj tehnic până în decembrie 2020. Ministrul Muncii a făcut vineri bilanțul măsurilor luate și al banilor cheltuiți în cele șase luni de la începutul crizei de coronavirus. Violeta Alexandru a anunțat și cine va mai putea beneficia de șomaj tehnic până la sfârșitul anului, dar și sprijinirea în continuare, financiar, a celor care au revenit la lucru, a părinților.

Ministrul Muncii a anunțat, vineri, că, până „la sfârșitul lunii august, pentru somajul tehnic s-au plătit peste 4,8 miliarde de lei pentru 1,3 milioane de beneficiari, adică salariații cu contractele de muncă suspendate și profesioniști”. Cele mai multe plăți au fost făcute în București, Cluj și Timiș, a detaliat Alexandru.

Cine va mai primi șomaj tehnic până la sfârțitul anului 2020

„Din luna martie s-au făcut plăți pentru șomajul tehnic în timpul epidemiei de coronavirus. (…) După încetarea stării de urgență, în 15 mai, măsura acordării șomajului tehnic se menține în prezent doar în câteva domenii, a precizat ministrul Violeta Alexandru a mai precizat și cine va mai primi ajutor de șomaj tehnic în următoarea perioadă.

„Măsura se menține în prezent doar în câteva domenii. Ca urmare a deciziei luate ieri (joi, 27 august – n.red.) rămân închise barurile discotecile cluburile în spații închise. Doar salariaților acestor unități economice urmând să li se aplice măsura șomajului tehnic”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI