Președintele CNAS Vasile Ciurchea a declarat că începând de la 1 aprilie vor fi aplicate sancțiuni furnizorilor de servicii medicale care greșesc, acestea mergând până la suspendarea contractului pe o perioadă de timp. „De la 1 aprilie, când un furnizor de servicii medicale greșește i se va întrerupe pe o perioadă contractul cu casa de asigurări. Nu cred că cineva își permite să greșească știind că i se va întrerupe contractul. Dacă un spital greșește cu ceva, nu poți să închizi spitalul pentru că ar însemna să lași pe dinafară și pacienți și personal. O primă sancțiune este aplicarea unei amenzi de 1% din valoarea totală a contractului. Dacă greșește continuu, luăm măsuri și putem ajunge chiar și până acolo”, a declarat președintele CNAS.

De asemenea, preşedintele CNAS a precizat că pacienții pot beneficia de la 1 aprilie de radioterapie fără nicio coplată la furnizorii de servicii medicale din sistem public sau privat.
„Pacientul care are nevoie de la 1 aprilie va beneficia de servicii de radioterapie oriunde, public, privat, nimeni nu poate să îi ceară o coplată și nimeni nu poate să îl refuze”, a precizat Vasile Ciurchea, preşedinteşe CNAS.

Pacienţii nu vor mai plăti pentru RMN de la 1 aprilie dacă au bilet de trimitere

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS a subliniat că pacienții nu vor mai plăti pentru RMN de la 1 aprilie dacă au bilet de trimitere. „Serviciile sunt decontate de casă și el nu trebuie să plătească, dacă are bilet de trimitere nu există o coplată. Există coplată mică de 5 până la 10 lei la serviciile de recuperare medicale, este singurul domeniu unde există coplată”, a spus preşedintele CNAS.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI