Chestorul Dan Valentin Fătuloiu, candidatul PMP la şefia CJ Argeş

fatuloiuInformaţie-bombă în mediul politic! Se pare că PMP şi-a desemnat, în sfârşit, candidatul pentru alegerile la funcţia de preşedinte al CJ Argeş, în persoana chestorului Dan Valentin Fătuloiu. Surse demne de încredere ne-au confirmat faptul că decizia a fost luată la cel mai înalt nivel, motiv pentru care, în procent de 99%, candidatura lui Fătuloiu va fi anunţată, în mod oficial, în cel mai scurt timp. Cu toate că PMP l-ar fi avut în cărţi pentru candidatura la CJ Argeş şi pe preşedintele onorific al Grupului Dacia-Renault, Constantin Stroe, se pare că balanţa a înclinat mai mult spre fostul şef al Poliţiei Române, Dan Valentin Fătuloiu. Deşi acesta din urmă nu a declarat oficial că va candida pentru şefia CJ Argeş, a recunoscut, totuşi, că a primit o propunere din partea PMP în acest sens: „Recunosc, am avut o discuţie. Mi s-a făcut o ofertă, dar nu am luat încă o decizie în acest sens. Este un proiect interesant, iar eu am experienţa necesară pentru a-l putea duce la îndeplinire”, a declarat chestorul Dan Valentin Fătuloiu, cel care se află la prima experienţă politică după aproximativ 20 de ani de muncă în cadrul MAI.

Cine este Dan Valentin Fătuloiu?

S-a născut pe 27.06.1956 în oraşul Drobeta Turnu Severin, însă a copilărit la Topoloveni, localitatea de baştină a părinţilor săi. În 1978 a absolvit Academia de Poliţie, în 1981 – Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1992 a terminat cursurile postuniversitare de management al tehnicilor judiciare în Franţa, iar în 1999 a absolvit cursul postuniversitar de specializare în expertiză judiciară din cadrul Facultăţii de Drept din Bucureşti.

Activitate profesională:

1994 – 1997 – Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa; 1997 – 2000 – Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş;

2000 – 2004 – Director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti;

2004 – 2005 – Director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Ministerul Administraţiei şi Internelor;

2005 – 2007- Inspector General al Poliţiei Române; octombrie 2007- septembrie 2009 – Ministru-consilier, Şef al Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României la Washington DC, SUA; octombrie 2009 – 2013 – Secretar de Stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Ministerului Administraţiei şi Internelor; ianuarie 2013- noiembrie 2013 (când s-a pensionat) – şef Inspectorat Teritorial al Poliţiei de Frontieră în Oradea.

Chestorul Dan Valentin Fătuloiu este autor şi coautor la mai multe lucrări de specialitate, dar şi coordonatorul mai multor proiecte derulate pe tema combaterii criminalităţii dar şi a traficului de fiinţe umane.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.