CristianDiaconescu“Preşedintele României, domnul Traian Basescu, a semnat miercuri, 30 aprilie, Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Cristian Diaconescu”, se arată într-un comunicat emis de Administraţia Prezidenţiala. Cristian Diaconescu a fost numit, în mai 2012, în funcţia de consilier prezidenţial, fiind şef al Cancelariei Prezidenţiale. Diaconescu este membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, şi a mai ocupat, în mai multe rânduri, funcţia de ministru de Externe şi de ministru al Justiţiei.
Originar din comuna Sâlpeni, Cristian Diaconescu a fost prezent la mai toate manifestările din localitatea sa natală, primind din partea autorităţilor locale titlul de „Cătăţean de onoare“. ”Dincolo de spirit şi emoţie, îmi păstrez legătura cu aceste locuri prin mama mea şi sunt mândru că am copilărit aici, sunt mândru că sunt azi aici. Când văd aceste meleaguri frumoase, îmi reamintesc clipele frumoase petrecute în minunata localitate Stâlpeni, loc de baştină pentru mine şi familia mea”, a declarat Cristian Diaconescu, Ministrul Afacerilor Externe, în anul 2009, atunci când a primit titlul de „Cetăţean de onoare al comunei Stâlpeni“.
Tot în 2009, Cristian Diaconescu, pe atunci membru PSD, a primit şi titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Argeş“, în cadrul manifestărilor „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului“. Momentan nu se ştie ce va face în continuare, din punct de vedere politic, Cristian Diaconescu. Mai multe voci însă susţin că acesta ar putea fi candidatul PMP la prezidenţiale, lucru nici infirmat, dar nici confirmat de Elena Udrea, imediat după eliberarea din funcţia a lui Diaconescu: “Mi-e greu să spun acum, nu pentru că Cristian Diaconescu a făcut parte din PSD. N-am auzit nicio discuţie serioasă despre o candidatură a sa. Sigur, nu e târziu. Putem să mai auzim mulţi politicieni care să vrea să se înscrie în competiţia asta, dar, la acest moment, eu nu am auzit o astfel de discuţie despre o posibilă candidatură la prezidenţiale a domnului Diaconescu”, a spus Udrea.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI