CES a dat aviz nefavorabil pentru proiectul de buget prezentat de Guvernul Cîțu. Lovitură după lovitură pentru guvernanții României! Consiliul Economic și Social a dat două avize negative cu scurt timp în urmă, pentru legea plafoanelor și pentru proiectul de lege privind bugetul de stat pentru acest an.

Aceste avize sunt consultative, așadar Guvernul nu trebuie să țină cont de ele.

Ordonanța de buget vizează neacordrea de vouchere de vacanţă, îngheţarea punctului de pensie în 2021 și eliminarea transportului gratuit pentru studenţi.

Rămâne de văzut dacă, în ședința de Guvern de astăzi, unde ar trebui să intre ordonanța de urgență care aduce mai  multe măsuri de austeritate, se va ține cont de aceste avize.

Premierul Florin Cîțu a comentat avizul negativ dat de Consiliul Economic și Social (CES) proiectului de buget pe 2021, spunând că este “un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor”.

“Este nevoie de reformă. Din temelii. Premieră în România. Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menține în plan principal investițiile. Acesta este avizul profesioniștilor.

Astăzi, însă, bugetul a fost și la Consiliul Economic și Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să știți și acest adevăr.

Cum credeți că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparați avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019″, arată mesajul premierului de pe Facebook.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI