Începând cu data 1 iulie 2016, adeverința care atestă onorabilitatea și moralitatea asistenților medicali, eliberată de Ordinul Asistenților Medicali din România, prin filialele județene, este înlocuită de Certificatul de status profesional curent.

 Certificatul de status profesional este documentul care cuprinde datele personale relevante cu privire la competenţa, onorabilitatea şi moralitatea cu care titularul, după caz, asistent medical generalist, moaşă sau asistent medical, exercită profesia.

 Pe lângă situația cunoscută asistenților medicali, aceea de a solicita acest document în vederea exercitării profesiei în afara granițelor României, conform noilor reglementări, asistenţii medicali au obligaţia să solicite eliberarea acestui document și atunci când: stabilesc relaţii contractuale, în calitate de persoană fizică independentă; înfiinţează cabinete individuale de practică independentă.

 Certificatul de status profesional curent se eliberează în termen de 30 de zile de la înregistrarea solicitării şi este valabil pe o durată de 3 luni de la data eliberării.

 Documentul se eliberează titularului sau persoanei împuternicite de acesta prin procură notarială.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI