„Caii schimbă vieţi. Ei le oferă oamenilor încredere şi stimă de sine. Ei aduc pace şi linişte pentru suflete necăjite şi ne dau speranţă”, spune Sir Toni Robinson, un cunoscut actor britanic. Iar Oana Pellea, cunoscută actriţă şi scriitoare, fiica marelui Amza Pelea, a explicat, într-una din scrierile sale, că, după ea, „Nu există animal mai dumnezeiesc decât calul. Cred că, într-o seară, Dumnezeu a adormit şi a visat un cal superb. Da, calul trebuie să fie un vis al lui Dumnezeu!”

Cuvinte ce pot părea mari, dar care nu fac decât să exprime adevăruri dovedite. Adevăruri ce trebuie însă trăite, şi mai puţin „vorbite”. Unde? La „Andaluz”, cel mai modern, frumos şi elegant centru de echitaţie, situat în Ciocănăi, comuna Moşoaia, la doar 5 kilometri de Piteşti, pe drumul ce trece de grădina zoologică. Odată cu prima zi a primăverii, „Andaluz” şi-a redeschis porţile pentru toţi iubitorii sportului hipic, pentru cei ce doresc să petreacă un timp de calitate în mijlocul naturii, între animale, şi într-o atmosferă de mare clasă şi eleganţă.
„Andaluz” este proiectul de suflet al familiei Nicula, Lucian şi fiicele sale, Oana Carmina şi Adelina, şi reprezintă o oază de frumuseţe şi bun-gust. Începători în ale călăriei sau mari iubitori de cai au aici posibilitatea să facă cunoştinţă cu 12 cai de o frumuseţe specială, din rasa Frisian olandez sau Andaluz. Azur, Alonzo, Vanda, Anis, Rick, Frederick, Simpatico sau Galileo sunt oricând dispuşi să vă arate cum se vede lumea din şa, în pas de trap sau de galop, cu vântul în păr şi în plină libertate, departe de lumea agitată şi de tot felul de încorsetări.  
Dacă adulţii se pot delecta în compania frumoşilor cai de rasă, micuţii au la dispoziţie doi ponei de talie mare, din rasa Hasinger, iar cei mai experimentaţi călăreţi pot încerca o tură cu Evento, cel mai bine dresat dintre căluţi, un exemplar cu personalitate, ce pune la încercare măiestria călăreţului. Cei ce nu au curajul de a urca în şa pot doar să îl admire pe Hento, un exemplar păstrat de proprietarii centrului doar pentru concursuri.

Evident, totul se desfăşoară sub supravegherea unui personal calificat, iar condiţiile sunt de cel mai înalt nivel pentru un astfel de centru. Clienţii au la dispoziţie toate dotările necesare pentru siguranţă şi pentru ca timpul petrecut aici să fie unul de calitate, fără griji şi fără riscuri. Nici preţurile nu sunt unele mari, pentru serviciile oferite. Astfel, pentru o plimbare de 10 minute „la mână”, cu calul condus de îngrijitor, costul este de 30 de lei. Copiii mai mici de 12 ani au preţuri preferenţiale, mai ales dacă vor să practice echitaţia ca pe un sport: 50 de lei şedinţa de 30 de minute sau 500 de lei pentru un abonament de 10 şedinţe, plus una gratuit, din partea casei. Pentru adulţii începători, o şedinţă de 30 de minute costă 60 de lei, iar abonamentul cu 11 şedinţe – 600 de lei. Cei avansaţi au un preţ preferenţial pentru şedinţele de 45 de minute: 80 de lei sesiunea sau 800 de lei abonamentul de 11 şedinţe!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI