Centrul Cultural Mioveni marchează Ziua Internaţională a Francofoniei

Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni organizează, în 24 martie 2015, cu începere de la ora 14.00, o manifestare cultural-artistică, dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei. Evenimentul se va desfăşura în parteneriat cu Centrul InfoEuropa, Biblioteca Franceză şi Biblioteca Orăşenească Mioveni.

Din programul manifestării menţionăm o expoziţie de carte şi fotografie „Mioveni – Landerneau, 25 de ani de prietenie”, momente artistice susţinute de elevii Cercului de Limbă Franceză al Centrului Cultural Mioveni şi de cei ai Clubului Elevilor din Mioveni. De asemenea, la eveniment urmează să participe, atât cu momente artistice, cât şi în calitate de spectatori, un număr mare de elevi de la şcolile şi liceele din Mioveni.

Ziua Internaţionlă a Francofoniei va fi sărbătorită la Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia de Prietenie Mioveni – Landerneau şi cu Alianţa Franceză Piteşti.
Notă: În fiecare an, în data de 20 Martie, 77 de ţări de pe glob sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei. Din cele 77 de ţări, 57 sunt state membre în cadrul Organizaţiei Mondiale a Francofoniei, iar 20 au statut de observator. În principal, această zi este marcată prin diverse manifestări culturale şi artistice.
Oraşul Mioveni este înfrăţit cu oraşul Landerneau, situat în vestul extrem al Franţei, în departamentul Finistere, regiunea Bretagne. În 2015, relaţia de prietenie dintre cele două localităţi împlineşte 25 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.