Centrele de imunizare anti-COVID vor fi deschise şi de Paşti

Centrele de imunizare anti-COVID vor fi deschise şi de Paşti, a anunţat astăzi ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ea a făcut un nou apel la responsabilitate şi a rugat populaţia să respecte atât măsurile de restricţie, cât şi programările la vaccinare.

În privinţa paturilor de terapie intensivă, Ioana Mihăilă a precizat că situaţia este mai bună faţă de săptămânile trecute la nivel naţional sunt libere aproape 300 de locuri.

Ioana Mihăilă: În momentul acesta avem la nivel naţional 247 de paturi libere pentru adulţi, 32 de paturi libere pentru copii, iar la nivelul Bucureştiiului 55 de paturi libere pentru adulţi şi 10 paturi libere pentru copii. Suntem în curs de a constitui un grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii, care va colabora cu grupul de lucru al Guvernului privind măsurile de relaxare, iar acest grup de lucru va avea două obiective: măsurile de relaxare care vor începe dacă situaţia pandemiei ne permite, de la 1 iunie, al doilea obiectiv va fi reintrarea în normal a spitalelor, ambulatoriilor şi cabinetelor medicilor de familie, ca program de lucru, ca număr de pacienţi consultaţi, aşa încât şi pacienţii non-COVID să înceapă să aibă un acces mai bun la servicii de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here