Centrală cu co-generare, distrusă de foc

Astăzi, în jurul orei 08.00, un apel la 112 a anunţat faptul că un incendiu a izbucnit la un depozit de deșeuri din comuna Oarja.

Obiectivul care a ars aparţine unei centrale pentru producerea energiei electrice şi termice în regim de cogenerare pe bază de biomasă.

Din partea ISU Argeş au intervenit, inițial, patru echipaje cu patru autospeciale cu apă și spumă, un echipaj cu autospecială C.B.R.N. și două echipaje cu ambulanțele SMURD  de la Detaşamentul de Pompieri Bradu și Piteşti.

Echipa de intervenție internă pentru situații de urgență a companiei a intervenit imediat, acționând asupra incendiului, până la sosirea  echipajelor profesioniste ale ISU Argeș.

La faţa locului, pompierii militari au constatat faptul că incendiul se manifesta la un bazin încărcat cu șlamuri petroliere, bazin amplasat în curte, parțial acoperit,  dar cu posibilități de propagare a incendiului la deșeurile depozitate lângă acesta, dar și la câteva butelii de oxigen din apropiere.
Pompierii au intervenit pentru răcirea buteliilor de oxigen și apoi evacuarea acestora din zona de pericol.

Având în vedere degajarea mare de fum și specificul societății, echipajul CBRN  a efectuat analize specifice, în urma cărora nu s-au detectat valori care să pună în pericol viața sau sănătatea oamenilor sau a echipajelor de intervenție.

În momentul izbucnirii incendiului, pe amplasament se aflau aproximativ 30 de persoane, care s-au autoevacuat, însă nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru lichidarea incendiului, s-a acționat atât cu apă, cât și cu spumă, bazinul, de aproximativ 500 mp, fiind inundat și incendiul lichidat după aproximativ o oră.

La locul evenimentului au acționat, în total, șapte autospeciale cu apă și spumă, un echipaj CBRN, două echipaje cu ambulanțele SMURD și aproximativ 50 de pompieri militari. După stingerea incendiului, comisia de la fața locului urmează să stabilească cauza probabilă de producere a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here