Anchetă penală în cazul bebelușilor diagnosticați cu SHU. Spitalul de Pediatrie Piteşti a cumpărat dezinfectanţi Hexi Pharma de 800.000 de euro

În ancheta penală în cazul bebeluşilor cu sindrom hemolitic, dintre care trei au murit, Corpul de control al premierului a sesizat Parchetul General.

Procurorii vor investiga, printre altele, calitatea vaccinurilor administrate copiilor. Ministerul Sănătăţii a anunţat însă că nu există nicio legătură medicală între vaccinuri şi afecţiunile digestive grave ale copiilor din Argeş. În sesizarea către Parchet, corpul de control al premierului cere procurorilor să facă o anchetă privind situaţia reală a stocurilor de vaccinuri deţinute de direcţiile de sănătate publică. În plus, cercetările ar urma să vizeze şi calitatea serurilor administrate copiilor. În document se vorbeşte despre vaccinul hexavalent, care a fost utilizat şi pentru copiii din judeţul Argeş, cei care apoi au fost internaţi la spital cu Sindrom Hemolitic Uremic.

Pentru acest vaccin, Agenţia Medicamentului a comunicat către Ministerul Sănătăţii că este neautorizat pentru punerea pe piaţă însă, ulterior, o firmă a primit dreptul de a distribui peste 100.000 de doze.

O parte foarte importantă din raportul corpului de control se referă şi la dezinfectanţi, unde apare din nou numele firmei Hexi Pharma.

La Piteşti s-au făcut în ultimii trei ani achiziţii de peste 800.000 de lei de la Hexi Pharma. Printre produse se află Thor, Suprasept sau Sevasept, iar la Marie Curie, acolo unde au fost internaţi bebeluşii, s-au cumpărat dezinfectanţi de la Hexi Pharma anul trecut în valoare de 68.000 de lei. Tarifele din contracte au atras atenţia Corpului de control.

Potrivit Mediafax, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a comunicat Corpului de control al premierului că sesizarea a fost trimisă, mai departe, Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here