Site-ul askmen.com a realizat, cu contribuția unor experți în orologeria de lux, un clasament al ceasurilor la care speră orice colecționar sau pasionat al domeniului. Dintotdeauna, ceasurile nu au fost numai o bijuterie sau un accesoriu, ci și o investiție ce își poate dovedi utilitatea în momente istorice de răscruce. Dacă în ultima criză economică majoră, de la începutul anilor ’80, producătorii de ceasuri de lux au suferit pierderi imense, recesiunea din zilele noastre s-a dovedit un adevărat miracol pentru această nișă a industriei. Astăzi, acestea sunt considerate una dintre cele mai solide investiții, devalorizându-se foarte greu.
 

Jean Dunand Palace 
410.000 dolari 
"Palatul" este inspirat din diverse peisaje, structuri, ba chiar și autostrăzi, pentru a crea unul dintre cele mai complicate și fascinante ceasuri din lume.

Maitres Du Temps Chapter One
395.000 euro  
Chapter One este opera a trei dintre cei mai cunoscuți orologieri în viață, Christophe Claret, Roger DuBuis și Peter Speake-Marin.

A. Lange & Sohne Tourbograph
"Pour le Mérite"
 500.000 dolari  
Acest model este înzestrat cu un mecanism capabil să cronometreze în șaisprezecimi de secundă.

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon
1.300.000 dolari  
În fiecare an, casa Patek Philippe produce doar trei asemenea bijuterii.

MB&F HM3 Frog 
100.000 dolari 
Aspectul inedit, dat de cele două minicupole de aluminiu de pe ecran, face ca acesta să fie unul dintre cele mai comentate și criticate modele de ceasuri din lume.
 
Urwerk CC1 King Cobra
100.000 dolari  
King Cobra seamănă cu bordul unei mașini americane clasice și se remarcă prin simetrie și originalitate.

Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication
702.000 dolari
Între altele, se remarcă printr-un calendar capabil să indice perfect ora, luna, anul și fazele lunii, timp de o sută de ani, fără a fi întors vreodată.

Thomas Prescher Flying Triple Axis Tourbillon
500.000 dolari
Acest ceas lucrat manual cu un mecanism tourbillon în trei axe poate fi personalizat în funcție de indicațiile clientului.

Breguet La Tradition Fusee Tourbillon   
159.000 dolari
Modelul se evidențiază printr-un sistem specific în general orologiilor, ce îl face practic imun la variații datorate forței gravitaționale, de exemplu.

Richard Mille RM027 Rafael Nadal 
525.000 dolari 
Acest ceas cântărește doar 20 de grame și a fost „sculptat“ pe articulația mâinii lui Rafael Nadal, actualul număr 1 în tenis. (sursa: capital.ro)

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI