PASIUNE CATALANĂ Fermecat de jocul fotbaliştilor blaugrana încă de la 7 ani, George Vlăsceanu (24 de ani), salariat la Dacia, nu îşi imaginează viaţa fără FC Barcelona: doarme în lenjerie de pat inscripţionată cu stema Barca, bea cafea din cană personalizată la fel, iar la maşină are ca număr iniţialele FCB. „I-am descoperit în 1995, pe când aveam şapte ani. Ţin minte că atunci am văzut la televizor un meci Barcelona-Real şi am fost impresionat de stilul de joc al fotbaliştilor blaugrana.

Jucau pe vremea aceea nume mari, ca Romario, Guardiola, Koeman, Nadal şi Hagi. De atunci, n-am mai putut să iubesc altă echipă. Am avut şi nopţi în care nu am putut dormi din cauză că Barcelona luase bătaie, nopţi în care tot încercam să desluşesc cauzele înfrângerii, nopţi în care refăceam mental fazele importante ale partidei”. Aşa îşi începe povestea pasiunii sale impresionante pentru FC Barcelona, George Andrei Vlăsceanu (24 de ani) din Piteşti, probabil cel mai înfocat suporter român al celebrei echipe. Coincidenţă sau nu, George s-a născut în 1988, chiar în anul în care Johan Cruyff era numit antrenor la Barcelona şi începea să se formeze celebrul „Dream Team” care avea să facă istorie până în 1996, având în teren nume grele precum Zubizarreta, Bakero, Begiristain, Laudrup, Koeman, Stoichkov, Lineker, Romário sau… Guardiola.

La Uzină, merge mereu îmbrăcat cu un tricou blaugrana

De fapt, FC Barcelona este prezentă în viaţa lui George 24 de ore din 24. Se trezeşte şi se culcă în… blaugrana, asta pentru că lenjeria sa de pat este inscripţionată cu însemnele celor de la Barcelona. Şi cafeaua de dimineaţă o bea dintr-una dintre cele două căni „catalane”. George lucrează la Uzina Dacia de la Mioveni şi merge la job îmbrăcat tot în culorile echipei unde evoluează Messi, Xavi&co.
Garderoba nu este o problemă pentru el, asta pentru că are zeci de tricouri şi perechi de pantaloni inscripţionate, bineînţeles, „FC Barcelona”. Are vestimentaţie blaugrana pentru orice sezon, de la fes de iarnă până la jachetă de toamnă. Şi George a practicat fotbalul, jucând câţiva ani la juniorii lui FC Argeş ca mijlocaş dreapta şi atacant, iar cartierul în care locuieşte – Trivale – este la câteva sute de metri de Stadionul „Nicolae Dobrin” şi este cel mai populat din municipiu. Cei 40.000 de locuitori ar încăpea însă fără probleme la tribuna a II-a de pe… Nou Camp. Apropo de miticul stadion, George încă nu a ajuns acolo, dar în 2013 va merge la Barcelona şi va pune bani deoparte pentru a-şi îndeplini dorinţa. „Vreau să văd un meci pe viu pe Nou Camp, indiferent că adversarul este Sociedad ori Real. Deja mă gândesc la atmosfera incendiară de acolo, cred că e ceva absolut magic”, visează deja George cu ochii deschişi.

Pasiunea l-a costat zeci de milioane

I-a văzut totuşi pe magicienii de la Barcelona înainte de a ajunge în Catalunia. Şi-a cumpărat bilet la amicalul de lux pe care Dinamo l-a susţinut sâmbăta trecută cu FC Barcelona din prima zi în care s-au pus biletele în vânzare: „Nu aş fi ratat pentru nimic în lume ocazia asta, să-i văd pe Iniesta, Xavi şi Messi (n.r. – preferaţii săi) chiar la Bucureşti”. Pasiunea pentru Barcelona merită orice sacrificiu financiar. Până acum, George Vlăsceanu a cheltuit zeci de milioane pe toate materialele inscripţionate FC Barcelona. Cel mai mult – patru milioane de lei vechi – l-a costat un tricou personalizat. Are în total aproape 100 de obiecte cu însemnele blaugrana, inclusiv trofee în miniatură. Prietenii îi cunosc marea pasiune şi unii chiar îl sprijină în completarea colecţiei. Recent, un prieten care locuieşte în Spania i-a trimis un steag al lui FC Barcelona, steag pe care George îl ţine tot timpul în maşină: „Nu aş vinde acest steag pentru nimic în lume”. Apropo de autoturismul său, un Matiz, şi acesta are interiorul… barcelonez cât cuprinde, având o cuvertură, două fulare, un fanion, o cravată şi un tricou. Şi pe luneta maşinii stă scris FC Barcelona, iar numărul maşinii conţine anul naşterii lui George şi iniţialele clubului catalan: AG 88 FCB. „M-a costat 80 de lei să am acest număr de înmatriculare preferenţial”, ne mărturiseşte George.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI