Cei mai mici ecologişti din Topoloveni premiaţi în cadrul concursului Şcoala Verde

Joi, 18 iunie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară SERVSAL Argeş şi Primăria Topoloveni au încheiat cu succes o nouă acţiune: „Topoloveni, oraşul verde”. După Piteşti şi Mioveni, în anii trecuţi, în 2015 a fost rândul Topoloveniului să îşi arate ataşamentul către cauza de mediu.

 

„Topoloveni oraşul verde” a fost o amplă acţiune sub sigla căreia s-au desfăşurat concursul „Şcoala Verde” în care s-au întrecut cei mai mici ecologişti, elevii şcolilor şi liceeelor din oraş, acţiuni de ecologizare şi sesiuni de informare publică a cetăţenilor în ce priveşte importanţa protejării mediului şi, mai ales, a gestionării corecte a deşeurilor menajere. Succesul de care acţiunea s-a bucurat în rândul locuitorilor oraşului s-a datorat şi implicării active a conducerii Primăriei, în special a primarului Gheorghiţă Boţârcă, unul dintre edilii argeşeni cei mai receptivi în astfel de cauze.

De asemenea, cadrele didactice şi elevii s-au dovedit a fi extrem de receptivi, activi şi dornici de a face o schimbare de mentalitate, de viziune şi de mod de acţiune. Dovadă, numărul extrem de mare de copii şi tineri implicaţi în acţiuni, peste 600! Cei mai buni dintre ei şi-au primit răsplata joi după-amiază, pe scena Casei de Cultură „Pr. Ion IOnescu”, la premierea concursului „Şcoala Verde”, realizată odată în cadrul Zilelor Topoloveniului. Evenimentul a fost realizat cu succes datorită unei bune colaborari a ADI SERVSAL Argeş, Primăriei Topoloveni, S.C. Financiar Urban, Asociaţiei Studenţeşti Ingmed Piteşti şi Asociaţiei Zimbrul Carpatin. 
Panoul Eco-Reporterilor a fost proba în care elevii s-au întrecut în a-şi dovedi creativitatea şi spiritul de observaţie. Ei au trebuit să realizeze colaje de imagini în secţiunea „Aşa Da, Aşa Nu”, cu ajutorul cărora să conştientizeze prevenirea generării de deşeuri, aruncarea pe stradă sau în locuri nepermise, selectarea deşeurilor reciclabile în sălile de clasa dar şi acasă, convieţuirea într-un oraş al reciclării. Competiţia a fost foarte strânsă copiii reuşind să expună adevarate opere de artă!

Câştigătorii concursului „Şcoala Verde” au fost:

Premiul I: clasa a V-a A Intensiv Engleză, prof. Coordonator Mirela Catrina şi Emanuela Stanciu.
Premiul II: clasa a III-a A,  prof. Coordonator Aura Năstase.
Premiul III: clasa a IV-a D, Liceul Tehnologic, prof. Coordonator Alian Stanciu
Premianţii au primit tricouri şi insigne cu „Topoloveni, oraşul verde”, brăţari memory stick, plase pentru colectarea selectivă a deşeurilor, agende, pixuri şi broşuri de prezentare ADI Servsal. Premiul I a obţinut şi o imprimantă HP multifuncţională! De asemenea, şcoala care a reuşit să predea cea mai mare cantitate de deşeuri reciclabile colectate selectiv la sursă va fi dotată cu recipienţi de colectare selectivă pentru fiecare clasă.
Premiile au fost oferite de ADI Servsal Argeş, Primăria Topoloveni şi operatorul de salubritate SC FInanciar Urban SA Piteşti. 

În paralel cu premierea copiilor, pe platoul din faţa Casei de Cultură s-a desfăşurat şi o sesiune de informare publică unde cetăţenii Topoloveniului au primit broşuri şi pliante informative despre comportamentul responsabil şi importanţa protejării mediului şi ghiduri privind colectarea selectivă la sursă, acasă, a deşeurilor reciclabile. Cei responsabili de acţiune: voluntarii de mediu ai asociaţiilor Ingmed şi Zimbrul Carpatin.

Începând de săptămâna viitoare, la platformele de colectare din oraş vor fi prezente mai multe echipe de voluntari care vor realiza un sondaj pe această temă: gradul de conştientizare al populaţiei în ce priveşte necesitatea colectării selective a deşeurilor, dacă şi în ce fel locuitorii şi-au însuşit aceste reguli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here