Răspunsurile pe www.transparenta-bugetara.gov.ro.

 

Ministerul Finanţelor Publice continuă procesul de transparentă bugetară a institutiilor publice din ţară şi actualizează datele disponibile online.

Pe www.transparenta-bugetara.gov.ro găsiti toate rapoartele de executie bugetară si cele agregate la nivel de ordonator principal de credit până la data de 30 iunie. Puteti verifica ce venituri si ce cheltuieli înregistrează cele 13.700 de entităti publice afisate pe site –・de la grădinite, scoli, spitale până la ministere, Parlamentul României. De asemenea, orice persoană poate găsi pe platforma pusă la dispozitie de MFP fisele tuturor entitătilor publice. Acestea contin toate datele de identificare a institutiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale si de corespondentă. Tot aici, cei interesati pot găsi informatii despre institutiile subordonate si cele cărora li se subordonează.

Până ladata , aproape 75 de mii de persoane au intrat pe platformă iar numărul de documente descărcate au depăsit 1,55 de milioane. 

Acolo unde nu au fost completate fisierele si unde  pe coloana ”€executie cumulată” valoarea este zero, înseamnă că nu au fost efectuate plăti pe un anumit sector bugetar până la sfârsitul lunii de raportare.

Transparenta-bugetara.ro este cel mai mare exercitiu de transparentă bugetară din România. Pe platforma online informatiile sunt prezentate într-un format deschis (xls, pdf, xml). Informatiile pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil (tabletă, smartphone).

Comments

comments