Ce tablete cumpără statul pentru profesori şi elevi. Trebuie să aibă sistem de urmărire a activităţii preinstalat! Tabletele pe care statul vrea să le cumpere trebuie să fie de 10 inch, să aibă conexiune 4G, cartelă SIM inclusă și o configurație de bază detaliată în procedura publicată de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), instituția din subordinea Ministerului Finanțelor care realizează achiziția de device-uri pentru elevi și profesori. Un singur dispozitiv trebuie să coste maximum 600 de lei, iar costul total ar trebui să fie maximum 150 de milioane de lei fără TVA. Licitația centralizată a fost lansată pe 21 mai.

O noutate pentru această licitație este că prețul cel mai mic contează în proporție de 80%, dar 20% din decizie va fi luată pentru evaluarea componentei tehnice.

Tabletele nu trebuie să aibă preinstalate pe ele aplicații anume, acestea fiind apoi instalate de fiecare școală în parte. Dar vor avea un modul de monitorizare a activității utilizatorilor, potrivit caietului de sarcini, este vorba despre un „sistem de management centralizat preinstalat”.

Potrivit hotărârii de guvern prin care s-au alocat banii pentru tablete, device-urile cumpărate pentru 250.000 de elevi vor intra în baza materială a școlilor, iar elevii vor trebui să le returneze după folosire.

Secretarul general adjunct al ministerului a anunțat recent că „undeva la 1.900” de cadre didactice vor primi și ele tablete din acest lot până la 15 septembrie.

Sursa: edupedu.ro.

Comments

comments