Ce spune Ion Mânzână despre schimbarea lui Şerban Valeca din funcţia de preşedinte al PSD Argeş

1,963 views

Prezent la conferinţa de presă a PSD Argeş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Mânzână, nu s-a ferit să răspundă la o întrebare ce frământă tot mai mult partidul: trebuie sau nu schimbat Şerban Valeca din funcţia de preşedinte după rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare?

“Se pune problema, în orice moment, a schimbarii oricui, dar ştiţi că o vorbă românească spune: schimbarea şefilor, bucuria nebunilor! Sigur că se pune problema unei schimbări, dar ea trebuie făcută într-un mod statutar, într-o conferinţă judeţeană şi să se plece de la ceea ce a însemnat pe vremuri: adunări generale la nivelul tuturor localităţilor. Odată, chiar i-am spus fostului secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu: băi băieţi, voi acolo sus nu ştiu ce urmăriţi, dar nu este bine că aţi renunţat la ideea de a avea alegeri din doi în doi ani, aşa cum prevedea vechiul statut, în care adunările generale plecau de la nivelul UAT. Se discuta, se făceau propuneri, iar vechile conduceri erau schimbate sau realese, în funcţie de rezultate. Tot aici se stabileau şi delegaţii pentru conferinţa judeţeană unde erau alese toate structurile din nou, de jos în sus etc. etc. Numai că totul a înţepenit într-un sistem în care suntem aleşi pe vecie… Până şi pe Ceauşescu îl mai realegeau din când în când pe la congres, ca secretar general al partidului…”

“Atacă să nu fii atacat…”

Întrebat cum comentează faptul că printre cei care îi cer schimbarea lui Şerban Valeca sunt şi oameni care au obţinut rezultate sub media partidului la nivel judeţean la alegerile europarlamentare, Ion Mânzână a fost cât se poate de clar: “Nimeni nu a descoperit filosofia. În general aşa se întâmplă: atacă să nu fii atacat… Bun! Îl schimbăm pe Valeca, nicio problemă, dar ce facem mai departe… Eu nu vreau bisericuţe, vreau răspunsuri concrete. Argeşul are, totuşi, al treilea număr de voturi la nivelul tuturor organizaţilor judeţene de partid şi parcă suntem pe locul 8 sau 9 ca procent la nivel naţional. Din punctul meu de vedere consider grăbit şi congresul nostru din 29 mai, dar este făcut în situaţii excepţionale. Însă iar începem să ne schimbăm de sus în jos, un lucru total incorect pentru că orice piramidă are o bază. Schimbarea trebuie să înceapă de jos în sus şi nu invers. Repet, votul şi cei din sală stabilesc cine şi ce funcţie ocupă”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI