ASTRONOMITURI (24:55) – Recomandat pentru public începând cu vârsta de 12 ani. Folosind o tehnologie de animaţie de ultimă generaţie, sub atenta îndrumare a unui grup talentat de colaboratori, ASTRONOMITURI prezintă o poveste evocatoare, care pentru prima dată în istoria programării pentru Planetariu educaţional, uneşte experienţa magnifică Full Dome cu acţiunea dramatică a formelor cinematografice. ASTRONOMITURI foloseşte o gamă completă de caractere (unele realiste, unele extraordinare), plasând acţiunile rapide în setările fanteziste de fundal, adăugând efecte speciale uimitoare, în scopul de a spune o poveste inspirată într-o manieră nouă şi puternică. Este cerul nopţii, aşa cum nu l-aţi mai văzut înainte.

DOUĂ BUCĂŢELE DE STICLĂ. MIRACOLUL TELESCOPULUI (24:28) – Spectacolul urmăreşte doi copii care comunică cu o femeie-astronom într-o seară de observaţii astronomice. Copiii învaţă cum funcţionează un telescop, istoria telescoapelor si cele mai mari descoperiri făcute cu ajutorul acestor instrumente. Imiloa Astronomy Center, Buhl Planetarium din cadrul Carnegie Science Center şi Interstellar Studio au realizat acest program. Mirage IIID furnizează grafica, animaţia şi compoziţia programului. Coloana sonoră a fost realizată de către Orchestra Filarmonică din Londra.

ÎMPĂRĂŢIA LUMINII (24:28) – Este cea mai nouă proiecţie realizată de către Softmachine. Spectacolul dezvăluie, cu efecte speciale uluitoare, povestea vieţii şi a evoluţiei acesteia de la Big Bang până la începutul erei omului modern. Această producţie 360° animată este o abordare filozofică a originilor spaţiului şi a vieţii. ÎMPĂRĂŢIA LUMINII este un spectacol fulldome despre originea vieţii, minunăţia naturii şi însemnătatea gândirii umane.

KALUOKA’HINA (32:28) – Este prima proiecţie de animaţie de divertisment la nivel mondial produsă iniţial pentru Domurile cu proiecţie 360°, oferind astfel o experienţă panoramică vizuală complet nouă şi unică. Proiecţia poartă privitorul într-un recif tropical, o altfel de lume: colorată şi străină, plină de aventură şi pericol, ghicitori şi mistere, legende şi mituri vechi…o lume populată de creaturi care sunt pline de umor şi curajoase, iubitoare şi bizare, fermecătoare şi periculoase.

GALAKTOS (22:30) – Prezintă o călătorie virtuală prin galaxia noastră realizată de două personaje comice, Eugene şi Craig, angajate la o firmă de distribuţie a laptelui din Calea Lactee. Pe parcursul călătoriei, spectatorii, alături de protagonişti, vor întâlni mai multe nebuloase şi roiuri de stele, prilej pentru cei mici de a afla mai multe lucruri despre aceste corpuri cereşti.

CĂLĂTORIE ÎN SISTEMUL SOLAR – PLANETES EN VUE (35:00) – Vom decola către începuturile Universului şi vom survola vecinătăţile Soarelui, o stea mică dintre miliarde de aştri. Vom ateriza cu planetariul pe Venus cea strălucitoare şi pe surprinzătoarea Marte. Călătoria ne va duce aproape de toate cele 13 planete ale sistemului solar cunoscut nouă (8 planete mari şi 5 pitice).

ORIGINILE VIEȚII – Filmul tratează unele dintre cele mai profunde întrebări ale ştiinţei vieţii: originile vieţii şi căutarea altor forme de viaţa în Univers. Începând cu Big Bang-ului, în ordine cronologică, spectacolul se ocupă cu chimia prebiotică din Univers, formarea de stele, formarea de sisteme solare şi primele forme de viaţă de pe Pământ. Mai mult, Originile vieţii acoperă marile extincţii, precum şi căutarea noastră pentru formele de viaţă primitivă dincolo de planeta Pământ. Originile Vieţii este o călătorie de inspiraţie prin timp şi o celebrare a vieţii pe Pământ. Descrie mai multe descoperiri recente legate de ştiinţa vieţii, demonstrând că, dacă a existat vreodată un timp în care ştiinţa a făcut cele mai mari progrese ale sale, e chiar acum!

BĂTRÂNUL ÎNŢELEPT CU OCHII DE STELE – Proiecţia prezintă dorinţa unui conducător tiran, care vrea să obţină mai multă putere. Bătrânul Înţelept l-a sfătuit să numere stelele… În ciuda eforturilor depuse de către tiran, sarcina este mult mai dificilă decât se aştepta, deoarece stelele par să se mişte! Noapte după noapte, secretele cerului îi sunt prezentate tiranului: existenţa zilei şi a nopţii, stelele căzătoare, constelaţiile… Acum într-o nouă versiune a acestei poveşti foarte apreciate de către public.

REGULI:
Publicul îşi va rezerva locurile la Planetariu prin telefon, la numărul 0723.344.586, şi va respecta recomandările celor care operează Planetariul şi pe cele ale operatorului de rezervări.
Cei care au făcut rezervările se vor prezenta cu 15 minute înainte de începerea spectacolelor, în caz contrar pierd rezervarea făcută, biletele fiind vândute persoanelor prezente în holul Planetariului şi care nu aveau rezervate locuri.
Grupurile organizate trebuie să aibă minim 15 şi maxim 38 de persoane, inclusiv însoţitorul grupului, iar în caz că nu există rezervare, spectacolul se va ţine numai cu 10 spectatori.
Grupurile alcătuite din copii preşcolari (grupele mare şi pregătitoare) şi elevi trebuie să aibă însoţitor, cadru didactic, care va avea accesul gratuit.

Adresa: Str. Armand Călinescu, nr. 44, corpul C, intrarea dinspre Bulevardul Eroilor
Program: marţi – duminică
Ore spectacole: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 17.30.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI