CCR nu e de acord cu Ioahnnis! Amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă

219 views

CCR nu e de acord cu Ioahnnis! Amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă. Decizie CCR: Amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă

CCR a decis că amnisţia pentru corupție nu poate fi interzisă, prin urmare Constituția nu se poate modifica.

Potrivit deciziei CCR, amnistia nu se poate face prin ordonanţă de urgenţă, dar nu poate fi limitat dreptul Parlamentului de a propune şi aproba proiecte de lege în acest sens.

Curtea Constituţională, reunită joi, 18 iulie, s-a pronunţat pe cele două proiecte de modificare depuse de Putere si de Opoziție. Proiectele prevăd modificarea articolelor vizate de referendumul din 26 mai.

Una dintre prevederi spune că persoanele condamnate la închisoare nu au voie sa dețină funcții publice iar cea de a doua se referea la interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

Pe 1 iulie, partidele parlamentare de opoziţie au depus la Parlament proiectul de modificare a Constituţiei, care transpune rezultatul referendumului din 26 mai.

Tot la începutul lunii iulie, PSD şi ALDE au depus la Camera Deputaţilor un proiect pentru revizuirea Constituţiei, care prevede interdicţia de a deţine funcţii publice pentru persoanele condamnate la închisoare, precum şi extinderea dreptului de a sesiza CCR în privinţa ordonanţelor de urgenţă.

O altă modificare propusă vizează interdicţia preşedintelui României de a acorda graţiere pentru infracţiuni de corupţie.

Comments

comments