A ieșit la plimbare cu arma de vânătoare! Bărbat din Argeș, amendat cu 5.000 de lei. Poliţiştii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş, au aplicat o sancţiune contravenţională conform Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, precum şi măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, de port și folosire a armelor.

Potrivit polițiștilor, pe 16 iulie, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au efectuat verificări cu privire la respectarea condiţiilor de deţinere, păstrare și asigurare a armei de vânătoare, de către un deținator legal, în vârstă de 58 de ani, din Câmpulung, la locuinţa acestuia din comuna Berevoeşti. Bărbatul ”se plimba” cu arma pe izlazul comunei. Pentru că nu a respectat condițiile de deținere, adică a mutat nejustificat arma, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 295/2004. Potrivit legii, arma poate fi mutată în anumite condiții: pentru a participa la vânătoare, pentru a o declara la poliție sau pentru a merge la un armurier autorizat.

Totodată, a fost aplicată măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, de port și folosire a armelor, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş dispunând şi anularea permisului de armă al celui în cauză.

Comments

comments