Cazul avocatului piteştean Mădălin Ciculescu, publicat în premieră de „Universul argeşean” în urmă cu două luni, continuă să stârnească discuţii nu doar în ţară, ci şi în străinătate. După ce subiectul a fost preluat de întreaga presă centrală, cele mai mari ziare româneşti şi majoritatea posturilor TV, articolul din „Universul argeşean” a fost preluat şi de ziarul britanic „Daily Mail”. Ziariştii britanici au prezentat pentru publicul din întreaga lume cazul avocatului care  i-a dat în judecată pe ÎPS Calinic pe şi alţi patru preoţi pentru că feţele bisericeşti nu au reuşit să exorcizeze în mod corespunzător demonii din casa lui. În articolul lor, britanicii au fost însă destul de ironici la adresa „superstiţiilor” unora dintre români care cred în diavoli şi exorcizare. Mădălin Ciculescu, avocatul piteştean de 34 de ani, a acuzat cele cinci feţe bisericeşti de escrocherie, afirmând că are în continuare demoni în casă, chiar şi după ce aceştia au venit de mai multe ori în casa lui, în încercarea exorcizării demonilor. Avocatul mai afirmă că, după aceste tentative ale preoţilor de a-i scoate demonii din casă, singurul efect vizibil a fost faptul că aceştia au început să circule şi mai nestingheriţi.
Avocatul îl acuză în primul rând pe ÎPS Calinic de „malpraxis bisericesc”, chiar dacă el nu a fost niciodată la un act de exorcism, dar se pare că îi conducea pe cei patru preoţi care au încercat să scoată demonii din casa acuzatorului. „Dacă ei (acuzaţii) reprezintă Căile Domnului, apoi Căile lui Dumnezeu sunt strâmbe. Ei nu au scos demonii aşa cum au promis să facă, şi, în continuare văd prin casă tot felul de draci în formă de animale, de obicei ciori, dar şi alte asemenea lucruri, care îmi fac viaţa un calvar”, a spus Mădălin Ciculescu, citat de dailymail.co.uk.
Avocatul Arhiepiscopiei din Argeş, Anton Alin, a respins acuzaţiile de fraudă, spunând că exorcizarea a fost efectuată în mod corespunzător. Acum, tot ceea ce i se pare acuzatorului că vede în casă este doar produsul imaginaţiei lui, a mai precizat el. În România, instanţa judecătorească a respins acuzaţiile, declarându-i nevinovaţi pe toţi cei cinci acuzaţi şi l-a obligat pe Ciculescu la plata cheltuielilor juridice.
Cum plângerea i-a fost respinsă de instanţele româneşti, avocatul a declarat pentru dailymail.co.uk că  are de gând să meargă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI