Cât de bogat este Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, fondatorul televiziunilor OTV, DDTV şi al Partidului Poporului, cel care a câştigat licitaţia de privatizare a Oltchim – din care  face parte şi Arpechim – poate fi un mare demagog şi un mincinos fără pereche, dar poate, cine ştie, spusele lui au şi un sâmbure de adevăr, şi chiar se pricepe şi vrea să facă treabă. Altfel nu se explică cum ar fi putut aduna averea pe care o are! Dan Diaconescu declara în 2010 că este prea bogat pentru ţara aceasta. Spre deosebire de alţi milionari, Diaconescu îşi etalează averea fiindcă, spune el, a câştigat-o în mod cinstit. Diaconescu, care are ca studii Facultatea de Mecanică din Bucureşti şi locuieşte într-o vilă din cartierul Primăverii în valoare de 1,5 milioane euro.

Mai deţine, tot în Bucureşti, un bloc pe bulevardul Carol, o clădire de birouri în Băneasa (2.700.000 de euro), o casă în Constanţa (600.000 euro) şi una în Sinaia (300.000 euro).
Peste graniţă, acesta are două locuinţe – o vilă la Cannes şi una la Miami Beach. La capitolul maşini, se poate lăuda cu un Mercedes SLK, un Rolls-Royce Phantom, un Rolls-Royce Drophead, un Bentley Flying Spur, un Lincoln Navigator, un Porsche Cayenne şi un Infinity Q 45. Patronul OTV mai are un avion Cessna, un iaht de peste două milioane de euro, dar şi un elicopter Puma.
Firmele lui Diaconescu sunt „Oglinda Press” – cu afaceri de un milion de euro în 2011 şi un profit de 130.000 de euro – şi „Oglinda Televison”, care anul trecut a înregistrat afaceri de 150.000 de euro şi un profit de o mie de euro.
Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei de privatizare a Oltchim, a declarat că se va asocia cu alţi investitori, va finaliza procesele cu PCC, acţionarul minoritar al combinatului vâlcean şi că dispune de suma de 203 milioane lei pentru semnarea contractului de vânzare – cumpărare cu statul român şi că este pregătit şi pentru cumpărarea CFR Marfă şi CFR Călători. „Avem banii necesari. Mă bucur că am rămas cu bani şi pentru CFR Marfă, CFR Călători şi Tarom”, spunea Diaconescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.