Casa de Pensii Argeș s-ar putea muta în clădire nouă. Vizita secretarului de stat Marius Stanciu

Clădirea în care funcționează Casa de Pensii Argeș și AJPIS Argeș a fost construită în anul 1928. Clădirea este astăzi improprie pentru funcționarea, în bune condiții, a celor două instituții. Acesta a fost motivul principal pentru care președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și Marius – Ilie Stanciu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, au mers astăzi la sediul în care își desfășoară activitatea cele două instituții. Casa de Pensii Argeș este condusă de directorul executiv Aida Enache, prezentă la întâlnire.

Este o vizită mai mult colegială, pentru că eu provin de la Casa de Pensii Sălaj. Aici, din păcate, este o problemă de locație, o clădire improprie desfășurării activității, atât a Casei de Pensii, cât și a AJPIS. Oamenii își desfășoară activitatea conștiincios, dar trebuie să găsim soluții și să le oferim condiții optime de muncă” – Ilie Stanciu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

În această clădire lucrează 38 de funcționari la AJPIS și 130 la Casa de Pensii. Clădirea se află în administrarea AJPIS Argeș.

Deși clădirea nu se află la Consiliul Județean Argeș, ci la ministerul de resort, președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, care în perioada 1995 – 1996 a ocupat funcția de director adjunct la Direcția de Muncă și Protecție Socială Argeș, a discutat cu administratorii clădirii despre soluțiile care ar putea fi găsite pentru rezolvarea problemei spațiilor, de la necesitatea alocării unor fonduri guvernamentale pentru construirea unui corp nou, anexă la actuala clădire, până la accesare de fonduri.

De asemenea, președintele a punctat faptul că, dacă Consiliul Județean Argeș va prelua actuala clădire în care își desfășoară temporar activitatea (sediul fostului Centru de Calcul), peste doi ani aici s-ar putea muta cel puțin una din cele două instituții, AJPIS sau Casa de Pensii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here