Casa de Pensii Argeş, ANUNŢ important în atenţia elevilor şi studenţilor care primesc pensie de urmaş. Pentru evitarea suspendarii din plata incepand cu data de 01.10.2019 a pensiilor de urmas, este obligatorie depunerea adeverintei de elev/student, la Casa Judeteana de Pensii Arges, la urmatoarele termene:

・ Pentru copiii care au varsta peste 16 ani si urmeaza o forma de invatamant (liceu zi/seral sau scoala postliceala), adeverinta de elev, insotita de un cupon de pensie si copia actului de identitate a copilului urmas sau a tutorelui, unde este cazul, din care rezulta ca in anul scolar 2019 –€ 2020 urmeaza o forma de invatamant organizata conform legii, eliberata dupa inceperea anului scolar, va fi depusa pana la data de 25.09.2019. In cazul nedepunerii acestei adeverinte, pensia de urmas aferenta lunii octombrie 2019 se retine de la plata.
・ Studentii urmasi, in varsta de pana la 26 de ani, au obligatia ca pana la data de 25.09.2019 sa depuna o declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca isi continua studiile in anul universitar 2019 –€ 2020, insotita de un cupon de pensie si copia actului de identitate a copilului urmas sau a tutorelui, unde este cazul.

Modelul Declaratiei poate fi descarcat de pe site-ul institutie, rubrica “€Acte si formulare necesare”€.

Dupa inceperea anului universitar, pana la data de 25.10.2019, aceastia au obligatia de a depune adeverinta eliberata de unitatea de invatamant din care sa rezulte ca urmeaza o forma de invatamant superior in anul universitar 2019 –€ 2020, insotita de un cupon de pensie si copia actului de identitate a copilului urmas sau a tutorelui, unde este cazul.

In situatia in care studentii urmasi nu depun declaratia pe propria raspundere in sensul continuarii studiilor pana la data de 25.09.2019, pensia de urmas aferenta lunii octombrie 2019 va fi retinuta de la plata.

In situatia in care studentii urmasi nu vor depune adeverinta prin care se face dovada continuarii studiilor pana la data de 25.10.2019, pensia de urmas aferenta lunii noiembrie 2019 va fi retinuta de la plata.

Pensiile retinute de la plata, se vor plati in luna urmatoare prezentarii documentelor solicitate, cu acordarea retroactiva a drepturilor suspendate.

Comments

comments