CAS Argeş a plătit stimulentul de risc acordat personalului medical care s-a ocupat de pacienţi COVID. Stimulentul de risc acordat medicilor şi personalului medico-sanitar şi paramedical din Arges, personal care s-a ocupat de transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID -19, aferent lunii aprilie 2020, a fost plătit de către Casa de Asigurări de Sănătate Argeş, în mare parte.

Conform prevederilor art 8, alin 1 din OUG 43/2020, prin care “ se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate sau, după caz, de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri între unități ale administrației publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinație, prin ordonatorul principal de credite”, precum si a prevederilor Ordinului CNAS nr. 540/2020, Casa de Asigurări de Sănătate Arges a efectuat plăţi in valoare de 1.547.500 lei. Personalul medical şi auxiliar din instituţiile sanitare, care se afla in relaţie contractuală cu C.A.S Arges, va putea intra in posesia suplimentului de risc, măsură de sprijin pentru perioada în care s-au implicat în tratarea pacinţilor infectaţi cu Covid 19, în cel mai scurt timp.

“Suplimentarea veniturilor angajaţilor din sistemul sanitar cu acest stimulent de risc, în sumă de 2.500 lei, brut, este o măsură, stabilită prin acte legislative, firească şi necesară. Personalul care a muncit din greu în linia întâi, pe toată perioada de urgenţă instituită la nivelul ţării, supunându-se unui risc epidemiologic, respectându-şi semeni şi meseria, trebuia recompensat. Zilele acestea, în instituţa noastră, s-a depus un efort consistent şi responsabil, pentru a se putea realiza cât mai rapid plăţile primei tranşe din stimulentele de risc, aferente lunii aprilie 2020, în funcţie de evidenţele primite de la unităţile sanitare ”, a declarat Ec. Cristian Mitrofan, Directorul General al instituţiei.

Comments

comments