Cartea săptămânii, o nouă iniţiativă la Centrul Cultural Brătianu

Centrul de Cultură “Brătianu”, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Vintilă Brătianu” din Ștefănești, Primăria orașului Ștefănești, Casa de Cultură Ștefănești şi Biblioteca Ștefănești, a lansat luni 23 mai, la Vila Florica un nou proiect intitulat „Cartea săptămânii”.

„Ideea acestui proiect a reieșit din necesitatea implicării elevilor în tot mai multe proiecte care să aibă la bază lectura. Trăim într-o perioadă în care lectura a trecut pe plan secund, ba chiar este inexistentă, modalitățile de relaxare fiind mai nou tableta, telefonul sau televizorul. Scopul a fost acela de a învăța să-și argumenteze propriile idei, de a-și dezvolta vocabularul și propriile opinii” spune Elena Stîlpeanu, manager interimar Centrul de Cultură “Brătianu”.

Pentru proiect s-au selectat patru volume: Moara cu noroc, de Ioan Slavici, Două loturi, de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpușneanul, de Costache Negruzzi și La Vulturi, de Gala Galaction. „Astăzi, pe lângă discuțiile legate de importanța lecturii, și pe lângă faptul că elevii au explicat în ce circumstanțe s-au apropiat de citit, copiii au primit și fișele de lectură, dar și cartea aleasă pentru prima săptămână de discuții – Moara cu noroc de Ion Slavici. Astfel, pe data de 30 mai, orele 1000, încep discuțiile legate de primul volum selectat. Un juriu abilitat va decide în fiecare săptămână care dintre cei implicați în proiect este cel mai în măsură să câștige. Din juriu fac parte: Cristina Popa, director al Casei de Cultură Ștefănești, Ramona Postu, bibliotecar la Secția Copii și Tineret, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș și Nicolae Bănică, regizor artistic” mai explică organizatorii.

La evenimentul de lansare al proiectului au participat Constantin Polexe, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Elena Stîlpeanu, manager interimar al Centrului de Cultură “Brătianu” Cristina Popa, director al Casei de Cultură Ștefănești, Ramona Postu, bibliotecar la Secția Copii și Tineret, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, Nicolae Bănică, regizor artistic, Tatiana Brebu, bibliotecar la Biblioteca Ștefănești, elevi ai Școlii Gimnaziale “Vintilă Brătianu” din Ștefănești, implicați direct în proiect sau simplii privitori.    
         

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here