Caravana de donare de sânge – O şansă pentru viaţa – revine în Piteşti

Cea mai mare acţiune privind donarea de sânge.

Marţi, 24 mai 2016, între orele 9.00 şi 13.00, Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Centrul de Transfuzie Sanguină Piteşti, organizează o sesiune mobilă de donare de sânge în Piaţa Primăriei (Strada Victoriei) din Piteşti.

Sângele donat marţi va fi utilizat în spitalele din judeţul Argeş pentru salvarea pacienţilor supuşi unor intervenţii chirurgicale sau a celor care necesită preparate sanguine.

Sângele este lichidul vital care salvează viaţa pacienţilor din spitale: de la victime ale incendiilor şi persoane supuse intervenţiilor chirurgicale, până la bolnavi de cancer. Sângele nu poate fi sintetizat în laborator, dar în schimb nevoia de produse sanguine în spitale este continuă.
Piteştenii care îndeplinesc condiţiile minime pentru a deveni donatori sunt aşteptaţi să doneze sânge benevol (fără bonuri valorice) în cadrul unităţii mobile „O şansă pentru viaţa” – un autobuz special compartimentat şi dotat pentru a asigura circuitul necesar pe care trebuie să îl parcurgă un donator de sânge. 

Donarea de sânge trebuie să fie un proces sigur atât pentru donator, cât şi pentru primitor, de aceea persoana care donează trebuie să fie sănătosă şi să îndeplinească următoarele condiţii:
·    să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 60 ani;
·    greutate 50 – 100 kg femeile şi 60 – 100 kg bărbaţii;
·    să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii stomatologice sau chirurgicale;
·    să nu aibă / nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii;
·    femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală.

Înainte de donare, se recomandă consumarea unei căni cu ceai sau cafea și un mic dejun normal (legume, fructe, fără multe proteine şi grăsimi). Nu se fumează înainte şi după donare cu o oră.
În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului creşte, iar riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.
Mai multe informaţii despre donarea de sânge sunt disponibile pe pagina www.pentruviata.com 

Donează sânge! Oferă o şansă pentru viaţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here