Care sunt cele mai populare sporturi de arte marțiale? (P)

În istoria îndelungată a omenirii au existat multe războaie și dușmănii interne, astfel încât oamenii au fost în căutare constantă de noi modalități de a se proteja. Unele arte marțiale care există astăzi au rădăcini foarte vechi, iar altele au fost formate pentru a satisface nevoile spectatorului modern, dar ambele au o popularitate destul de largă.

Practicarea sporturilor de contact aduce numeroase beneficii, de la dezvoltarea abilităților de auto-apărare la creșterea stimei de sine și îmbunătățirea stării de sănătate.

Prin ce se disting artele marțiale

Artele marțiale pot fi distinse în funcție de apartenența lor geografică:

* europene și naționale

* arte marțiale orientale

  1. Printre formele populare de artă națională și europeană se numără următoarele:

* Boxul

Este un sport olimpic, aici accentul principal fiind pus pe lovituri cu mâinile, care sunt îmbrăcate în mănuși speciale. Savat sau boxul francez este un sistem de lupte de stradă, care implică și lovituri de picior, diverse lovituri și lovituri sub centură. Poți găsi mănuși de box pe Sportano.ro;

* Sambo

Este un tip de lupte care se bazează pe tehnici naționale și are un complex de luptă destul de eficient, cu tehnici puternice de lovire.

  1. Artele marțiale orientale

Acestea includ următoarele tipuri:

* Kung-fu

Toate varietățile de arte marțiale chinezești pot fi incluse aici, deoarece există un număr incomensurabil de astfel de arte, în timpurile moderne această doctrină este practicată în principal în scopul îmbunătățirii sănătății;

* Karate

O formă de artă de origine japoneză, adesea cu utilizarea diferitelor instrumente;

* Jiu-jitsu

Acest sport implică tehnici eficiente de luptă corp la corp ale samurailor japonezi;

* Judo

Un tip de luptă sportivă destul de popular, dezvoltat cu ajutorul metodelor de jiu-jitsu, foarte eficient pentru autoapărare;

* Taekwondo

Este o formă coreeană de lupte, care este foarte diversă în ceea ce privește tehnicile de lovire.

Ce reprezintă Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ)

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) este una dintre principalele arte marțiale bazate pe tehnica luptei la podea. BJJ se bazează pe tehnicile de luptă ale jiu-jitsu-ului tradițional japonez, dar este izbitor de diferit de acesta, având propriul său parcurs evolutiv de 100 de ani – dezvoltând modalități de a învinge toate tipurile de luptători.

Eficacitatea BJJ este condiționată de principiul tactic principal: să înlănțuie libertatea de acțiune a adversarului și, după ce l-a împins în „cleștele moale”, să îl forțeze să se predea prin strangulare sau prin strângere dureroasă. Prin urmare, este foarte periculos să te bazezi doar pe propria masă și pe forța brută atunci când lucrezi împotriva unui luptător BJJ – pur și simplu îl va „doborî” pe adversar și îl va face neajutorat. Poți găsi centuri, kimono și costume pe https://sportano.ro/jiu-jitsu-brazilian

Este bine de știut că BJJ este în primul rând un sport. Deși este o artă marțială, este sigură pentru ursanți. În programul de antrenament de bază nu există pumni și aruncări puternice, deoarece acestea nu sunt esențiale pentru victorie. În aceste lupte este nevoie de efort, dar nu necesită eforturi de forță la limită. În același timp, BJJ oferă o dezvoltare fizică excelentă – nu este un scop în sine, dar se întâmplă ca într-o luptă sportivii să fie absorbiți în rezolvarea problemei intelectuale a victoriei și să nu se acorde atenției nici măcar la sarcinile de “doborâre”.

Artele marțiale sunt nu doar o formă de auto-apărare, ci și un mod de viață care promovează disciplina, respectul și dezvoltarea personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.