Cardul european de sănătate poate fi solicitat ONLINE

Odată cu evoluția tehnologică, procesul de obținere a CEASS a devenit considerabil mai facil, anunță CNAS.

Cardul european de asigurat (CEASS) este un document esențial pentru orice cetățean român asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, care planifică deplasări scurte de maximum 12 luni în afara granițelor țării, în interiorul Uniunii Europene.

Acest card oferă dreptul de a beneficia de asistență medicală necesară în timpul unei șederi temporare într-un alt stat membru al UE. Este important de menționat că CEASS nu este obligatoriu și că trecerea frontierei nu este condiționată de prezentarea acestuia, fiind suficientă o altă formă de asigurare medicală.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale CEASS este că oferă acces la servicii medicale esențiale în caz de urgență, eliminând riscurile financiare asociate cu tratamentele costisitoare din străinătate. De asemenea, acest card asigură continuitatea îngrijirii medicale, fără a fi necesară returnarea în țară pentru tratamente minore. Totuși, trebuie subliniat că CEASS nu acoperă costurile pentru tratamente medicale planificate în afara României.

Odată cu evoluția tehnologică, procesul de obținere a CEASS a devenit considerabil mai facil. Completarea cererii pentru acest card poate fi făcută online, eliminând necesitatea deplasării la sediile Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) iar cardul este livrat prin Poșta Română în termen de șapte zile. Acesta are o valabilitate de doi ani de la data eliberării.

Implementarea sistemului de depunere online a cererilor a dus la o creștere semnificativă a numărului de solicitări. Această schimbare reflectă o tendință pozitivă spre adoptarea tehnologiilor digitale în serviciile publice, oferind o mai mare accesibilitate și comoditate pentru asigurați.

Deși procesul de obținere a devenit mai simplu, mulți români încă nu sunt conștienți de importanța CEASS sau aleg să ignore această facilitate. Este crucial ca cetățenii să fie informați despre beneficiile cardului european de sănătate, care îi poate scuti de multe probleme în caz de urgență medicală în timpul călătoriilor. Accesul rapid la îngrijiri medicale adecvate poate face diferența în situații critice, prevenind complicațiile și asigurând o recuperare promptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.