APEL ISU Argeș către populație: STOP arderilor de vegetație

„De la începutul acestei luni, în județul Argeș, arderile necontrolate au distrus o suprafață de teren de peste 120.000 mp. Numai pe parcursul zilei de ieri, pompierii argeșeni au fost solicitați și intervină în cel mai scurt timp posibil pentru stingerea a trei incendii. Colegii noștri au acționat cu operativitate, în unele cazuri alături și de cetățeni, prevenind astfel extinderea flăcărilor în gospodării și limitând pagubele” anunța ISU Argeș.

În urma evenimentelor, s-a constatat că a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 35.000 mp.
Acestea s-au produs, după cum urmează:
– în localitatea Rociu, unde, pompieri alături de personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localității au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație care prezenta pericol de propagare la gospodăriile cetățenilor. După lichidarea incendiului, s-a constatat că au ars aproximativ 32.500 mp de miriște, rămasă în urma recoltării cerealelor păioase și pășune;
– în localitatea Leordeni, un incendiu a ars vegetația uscată de pe o suprafață de teren de aproximativ 250 mp;
– în comuna Bascov, strada Păișești, unde un incendiu a distrus o suprafață de teren de aproximativ 2.000 mp.

NU UITAȚI!

Cetățenii au obligația să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate.

❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.