Cardul de sănătate, din nou indisponibil

 

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este nefuncţională, luni, din cauza unor noi probleme tehnice, serviciile medicale fiind acordate în regim off-line până la remedierea defecţiunilor, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit CNAS, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă de la ora 10.00, din cauza unor probleme tehnice.

„Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line. Pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispoziţiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările şi completările ulterioare” se arată în comunicat.

Până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate, preşedintele CNAS va emite un ordin, în baza acestor prevederi legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.