Cantina şcolii I L Caragiale, unde 42 de elevi au făcut toxiinfecţie alimentară, amendată şi închisă

S-au luat primele măsuri în cazul copiilor de la Şcoala Nr.16 din Piteşti diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară şi adenovirus.

Administratorii cantinei din curtea şcolii, locul în care au mâncat elevii, au fost amendaţi de Direcţia de Sănătate Publică şi de inspectorii sanitar-veterinari cu 4.000 de lei pentru că nu au respectat regulile de igienă în bucătărie, nu au făcut triajul personalului care lucrează cu alimente şi nu au păstrat mostre din meniu.

Însă, spune prefectul de Argeş, Cristian Soare, ancheta nu este încă finalizată. Cantina a fost închisă şi nu va fi redeschisă până când nu se va şti exact de la ce s-au îmbolnăvit copiii. Din păcate însă, este foarte grav că s-a ajuns până aici. Inspectorii au constatat că pe un spaţiu impropriu, de nici 15 metri pătraţi se gătea pentru mai mult de 180 de copii, pe când autorizaţia de la DSP era pentru o cantitate de mâncare suficientă doar pentru 30 de copii! Iar cantina respectivă funcţionează încă din 2008, şi nu se ştie când a fost controlată ultima dată.

În total, 41 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani, au ajuns la Spitalul de Pediatrie cu toxiinfecţie alimentară, după ce joi au mâncat la şcoală mămăligă cu brânză şi pui la cuptor. În afară de cele 41 de prezentări la Urgenţa Pediatriei, un alt copil a ajuns direct la Bucureşti, la Spitalul “Matei Balş”.

Situaţia la data de 8 martie: la Spitalul de Pediatrie Piteşti –  19 copii internaţi; la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti – Secţia de Boli Infecţioase Piteşti – 6 copii internaţi; au refuzat internarea – 7 cazuri;
transfer spitale din Bucureşti la cererea părinţilor – 2 copii; trataţi la domiciliu – 7 cazuri; s-a prezentat direct la Spitalul Matei Balş – 1 caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here