Prefectul de Argeş, Cristian Soare, s-a întâlnit săptămâna trecută cu directorul general al CNADNR, Cătălin Homoş, şi conducerea Automobile Dacia, reprezentată de directorul Nicolas Maure, pentru a discuta încă o dată situaţia autostrăzii Piteşti- Sibiu.

„Am abordat problema construirii Autostrăzii Piteşti-Sibiu, dar şi alte probleme de infrastructură publică de care compania este responsabilă în judeţul Argeş. În ceea ce priveşte Autostrada, directorul general m-a asigurat ca aceasta este o prioritate pentru Guvern şi Ministerul Transporturilor, urmând ca, până la sfârşitul anului să fie finalizat Studiul de fezabilitate, în totalitate. Construcţia ar urma să înceapă la anul, iar cele 2 tronsoane de capăt, Piteşti – Curtea de Argeş şi Sibiu – Câineni ar urma să fie finalizate până în 2019, iar celelalte până în 2021. Directorul general m-a asigurat ca CNADNR a constituit un colectiv de lucru format din 18 specialişti care vor ca SF-ul să fie elaborat în concordanţă cu standardele impuse de UE. Lucrările vor fi finanţate din fonduri europene în proporţie de 85%, din Programul Operaţional Infrastructura Mare. Acestă temă am abordat-o şi cu directorul general al Automobile Dacia, dl. Nicolas MAURE, la întâlnirea pe care am avut-o joia trecută. L-am asigurat pe d-l Maure ca voi susţine la Ministerul Mediului solicitarea de a păstra în Programul Rabla şi pentru acest an, continuarea practic a acestui program la nivelul ultimilor doi ani, cifra de 30.000 de unităţi” a declarat prefectul Cristian Soare în conferinţa de presă săptămânală defăşurată marţi.
Potrivit acestuia, întâlnirile cu reprezenatnţii CNADNR vor fi reluate din două în două luni, pentru o informare şi o conlucrare eficientă în viitor.

În ce priveşte celelalte proiecte de infrastructură derulate de CNADNR în Argeş stadiul acestora este următorul
・    pe DN73 lucrările vor fi reluate şi finalizate în acest an
・    DN73D pe tronsonul Ciumesti – intrare în Ţiţeşti urmează să fie predat autorităţilor locale, respectiv, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Mioveni, care vor transmite documentaţia necesară preluarii către MT
・    pe DN67B Piteşti- Drăgăşani, reabilitarea a fost licitată, însă constructorul nu îşi asumă proiectul efectuat pentru podul de la Poiana Lacului
・    mai sunt situatii punctuale în judeţ, unde drumurile naţionale sunt afectate de calamităţi naturale (aluncări de teren, s.a.) pentru aceste urmând a fi întocmite documentaţiile tehnice în vederea reabilitării.

Comments

comments