Candidatul PMP Argeş la Senat, Cristian Diaconescu, cel mai popular politician pe Facebook. Contracandidaţii săi, Valeca de la PSD şi Pendiuc de la ALDE nu au nici măcar conturi deschise

Dacă Facebook nu e, nimic nu e…

Paginile de pe reţeaua de socializare Facebook ale politicienilor au devenit adevărate sondaje de opinie care măsoară în timp real popularitatea sau gradul de antipatie de care se bucură un anumit om politic.

„O pagină de Facebook a devenit obligatorie pentru orice politician din România. Sunt aproape nouă milioane de conturi active de Facebook în România, destul ca orice politican să-şi găsească pe această reţea de socializare parte din publicul lui“, arată Adi Zăbavă, consultant în comunicare politică.

Şi cu toate acestea, mulţi politicieni argeşeni ignoră total Facebook-ul, în cele mai multe cazuri de teama gradului mic de polularitate pe care s-ar putea să îl aibă pe cea mai mare reţea de socializare.

Specialiştii trag însă şi aici un semnal de alarmă pentru politicienii care nu sunt prezenţi sau activi pe Facebook. Un exemplu este cel al lui Victor Ponta care a pierdut bătălia prezidenţială pentru că a ignorat publicul Facebook. „După înfrângerea lui Victor Ponta pe internet la alegerile prezidenţiale la care Klaus Iohannis a reuşit să atingă un milion de like-uri pe Facebook, cei din PSD au înţeles că au făcut o greşeală strategică de comunicare când au ignorat categoriile de tineri şi maturi activi pe reţele sociale“, crede analistul Antonio Momoc.

Pentru că alegerile parlamentare bat la uşă am făcut o analiză a activităţii pe Facebook a candidaţilor care deschid listele la Senat, la principalele partide din Argeş: PSD, PNL, PMP şi ALDE.

Pe primul loc se află Cristian Diaconescu, candidatul PMP Argeş la Senat cu 18.344 de urmăritori pe Facebook.

Pe locul doi se situează, la o distanţă destul de mare de locul 1, candidatul PNL Argeş la Senat, Ion Popa, cu 3.854 de aprecieri.

Deşi şi-au propus să obţină cel puţin doi senatori, primii doi candidaţi ai PSD Argeş la Senat, Şerban Valeca şi Gheorghe Marin, lipsesc cu desăvârşire de pe Facebook, niciunul neavând cont.

Nici numărul 1 la Senat din partea AlDE Argeş, fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, nu are pagină pe populara reţea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here