„€Libera circulaţie se va încheia în martie 2019” a declarat purtătorul de cuvânt al premierului May, al Marii Britanii, cu referire la trecerea între ţările Uniunii Europene şi Marea Britanie. Momentul va coincide cu finalizarea procedurii de Brexit, transmite Reuters.

De asemenea, acesta a precizat că miniştrii au lansat deja mai multe propuneri cu privire la drepturile cetăţenilor europeni în perioada post-Brexit. „Alte elemente ale sistemului de imigraţie post-Brexit vor fi prezentate la termen, ar fi greşit să speculăm cum ar arăta acest sistem sau să sugerăm că libera circulaţie va continua să arate ca în prezent”.

Săptămâna trecută, miniştrii britanici s-au contrazis public cu privire la sistemul imigraţiei post-Brexit. Ministrul Imigraţiei a precizat că libera circulaţie a cetăţenilor europeni se va încheia în martie 2019, atunci când Marea Britanie va abandona actualul sistem de imigraţie, imediat după finalizarea Brexit.

Însă, Philip Hammond a dat asigurări contradictorii săptămâna trecută, atunci când a susţinut că nu ar trebui să existe o schimbare a regulilor imigraţiei atunci când Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.

Comments

comments