ISU Dolj încearcă să găsească un nou stăpân pentru un ciobănesc german, antrenat de specialişti în căutarea şi recuperarea victimelor, care a picat însă la testarea finală. Licitaţia va avea loc pe 2 august, iar preţul de pornire este de 7.500 de lei.

Seza are trei ani, iar în urmă cu un an a fost adusă la Craiova de la Centrul de Educare canină din Sibiu unde a fost antrenată pentru căutarea şi recuperarea victimelor. „A fost calificată în decembrie 2015, obţinând nota 9, după care în decembrie 2016, după două teste efectuate, a picat testul de căutare, recuperare, salvare”, spune Costinel Staicu, instructor.

Chiar dacă nu a ajuns la performanţa dorită de instructori, este un câine mult mai pregătit decât alte exemplare din rasa sa. Pompierii vor să-l vândă la licitaţie pentru cei care își doresc să aibă un exemplar frumos şi instruit. „Primul preţ de pornire a fost de 7.500 de lei, urmează să vedem ce se va întâmpla. Nu e un preţ mare, pentru că în acest câine s-a investit”, spune Vlăduţ Minciună, colonel ISU Dolj.

„Dacă este să achiziţionăm un pui, un câine care provine din câini de salvare, îl achiţioneză pe la 200-300 de euro, chiar 500 de euro”, spune Liviu Ionescu, preşedintele Centrului de Educare Canină Craiova.

Dacă nimeni nu va cumpăra câinele, animalul va fi donat instructorului, însă doar după organizarea a 3 licitaţii.

Comments

comments